Fodbold

Dansk Serie A-kollega udpeger nøglen til Pirlo-succes i Juventus

Jens Bangsbo(th.) i hyggelig samtale med den legendariske Juventus-målmand Gianluigi Buffon i 2004. Bangsbo var i denne periode fysisk træner i Juventus. Vincenzo Pinto / Scanpix Denmark

Danske Jens Bangsbo, der er assistenttræner i Atalanta, ser gode muligheder for, at Andrea Pirlo kan få succes som træner i Juventus.

- Det var noget af en overraskelse, vil jeg nok sige.

Ligesom resten af fodboldeuropa kom det bag på Jens Bangsbo, da Juventus lørdag præsenterede Andrea Pirlo som ny cheftræner.

- Det er mindre end en uge siden, at han blev præsenteret som U23-træner i Juventus, så det er overraskende, siger Jens Bangsbo til TV 2 SPORT.

Bangsbo er ansat som assistenttræner hos Serie A-konkurrenterne fra Atalanta, hvor han har været ansat siden 2018.

Men faktisk har den 62-årige danske træner også tidligere været ansat i netop Juventus, hvor han var ansat som assistenttræner og fysisk træner fra 1999-2004. I den periode var Juventus-holdet fyldt med profiler som Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero og Pavel Nedved.

Så han ved en ting eller to om at være fodboldtræner i Italien. Og han har også et indgående kendskab til Andrea Pirlo, som han løbende har fulgt som en stor profil i italiensk fodbold.

Andrea Pirlo som Juventus-spiller.

Staben bliver afgørende for Pirlo

Og Bangsbo tror som udgangspunkt på, at Andrea Pirlo kan få succes som træner for storklubben fra Torino på trods af hans manglende erfaring.

- Det er noget af en udfordring for en ung mand, der ikke har trænet noget fodboldhold tidligere. Men det skal han nok klare, for han får formentlig god støtte omkring sig, som Juventus er gode til at finde, siger Jens Bangsbo, der peger på en vigtig forudsætning for at lykkes:

- Staben omkring ham betyder meget for muligheden for at få succes. For der skal trods alt arbejdes og udvikles på træningsbanen, selvom jeg ikke er i tvivl om, at han har de gode idéer. Han var jo selv en styrmand og en fantastisk fodboldspiller, så han har den baggrund, der skal til. Men han mangler den praktiske erfaring som fodboldtræner, og der skal han hjælpes på vej.

- Godt nok præsterede de ikke helt godt nok i Champions League, men det er et rigtig godt fodboldhold, han kommer til at styre. Han kan sagtens have mange sæsoner i sig i Juventus.

Danskeren understreger dog også, hvor vigtigt det bliver for Pirlo at få succes i europæisk fodbold. For med ni italienske mesterskaber i træk tørster Torino-klubben nu efter store triumfer i Champions League.

Får omklædningsrummet med sig

Andrea Pirlo var selv aktiv som spiller i Juventus fra 2011 til 2015, og når han træder ind i omklædningsrummet som ny Juventus-træner, får han flere af sine tidligere holdkammerater fra dengang under sig.

Gianluigi Buffon og Andrea Pirlo fejrer en sejr over Atalanta i 2012 som holdkammerater i Juventus.

Således får 41-årige Pirlo for eksempel den 42-årige målmand Gianluigi Buffon under sig. En spiller, som Jens Bangsbo også har arbejdet tæt sammen med i sin tid i Juventus.

Og de velkendte ansigter kan vise sig at blive en gevinst for Andrea Pirlo i bestræbelserne på at have tillid med det samme.

- Det bliver ikke noget problem at vinde omklædningsrummet. Først og fremmest sidder mange af hans tidligere holdkammerater jo i det omklædningsrum. Der er en kultur i Juventus, der gør, at man i fællesskab vil løfte og dermed også understøtte træneren. Og der tror jeg, han får lettere ved det, end Maurizio Sarri havde, da han kom udefra.

- Pirlo er en venlig og meget vellidt mand i mange sammenhænge, men han har også nogle klare og meget bestemte meninger. Og det er også en nødvendighed, når man er træner på det niveau, siger Jens Bangsbo.

Har du nogle gode råd til Andrea Pirlo?

- Jeg skal ikke give nogle råd til den udmærkede unge mand, griner Jens Bangsbo.

- Han har nok sine gode idéer, og dem skal han nok få udviklet og sammen med spillerne få skabt et slagkraftigt hold.

Juventus har ikke flere opgaver i denne sæson, efter de sort-hvide røg ud af Champions League fredag aften. Andrea Pirlo er dog allerede tiltrådt og så småt begyndt på forberelserne mod næste sæson i Serie A.

Bangsbo og Atalanta er derimod fortsat med i Champions League, hvor klubben onsdag møder Paris Saint-Germain i kvartfinalen.

Jens Bangsbo har flere gange været tilknyttet landsholdet som fysisk træner. Her ses han med Nicklas Bendtner i 2012.