Fodbold

Minister undskylder til FCK for spydigt tweet

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) slettede sit tweet. Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye føler, at hans tweet blev forstået i en forkert sammenhæng

Opdateret: Sent mandag aften har ministeren undskyldt for sit tweet.

- Undskyld! For mig er fodbold sjov og ballade og drilleri mellem klubberne.

- Men jeg blev gjort opmærksom på, at mit tweet blev læst i forlængelse af nogle vanvittige trusler mod spillerne. Og så er det ikke sjovt længere. Alt det bedste til Stage og Kamil.

Sådan lyder de undskyldende ord fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye mandag aften, efter at han kom i modvind for et tweet mandag eftermiddag. Et tweet, han senere har slettet.

Her delte udlændinge- og integrationsminister en besked, der handlede om fodbold og om mandag aftens Europa League-kamp mellem FC København og Manchester United:

- FCK - United? Jeg kunne aldrig drømme om at håbe, de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem, håber jeg mest på, taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck.

Mattias Tesfayes nu slettede tweet.

Beskeden nåede kun at blive 45 minutter gammel, før Mattias Tesfaye slettede den.

Med Judas Stage og Kamil Paycheck hentyder han til henholdsvis FCK-spilleren Jens Stage, der tidligere spillede i AGF, samt den kommende FCK-angriber Kamil Wilczek og tidligere Brøndby-spiller.

FCK: - Helt uforståeligt og uacceptabelt

Den kontante udmelding fik mandag aften - kort før FC Københavns kamp mod Manchester United - klubben til at tage afstand til ministerens tweet i en pressemeddelse.

- Én ting er, at der kan være en hård tone mellem fans, men at en minister bruger en sådan tone, finder vi helt uforståeligt og uacceptabelt.

- Det er forkert overfor spillerne, men det er det i høj grad også overfor spillernes familier, der i forvejen har måtte stå model til meget. Derfor forventer vi naturligvis en lige så officiel undskyldning fra ministeren, som hans angreb var det, skriver Bo Rygaard, Formand Parken Sport & Entertainment.

TV 2 SPORT forsøgte uden held at få en kommentar fra ministeren, men på Twitter satte han altså sent mandag aften et foreløbigt punktum for den uheldige sag.