Fodbold

Her er Danmarks ti dyreste fodboldspillere - Højbjerg er to gange på listen

Pierre-Emile Højbjerg er både nummer syv og otte på listen over de dyreste danske fodboldspillere.

Efter flere ugers tiltagende rygtestrøm blev det tirsdag aften officielt.

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg skifter til den engelske topklub Tottenham med et prisskilt på 124 millioner kroner. Det skriver flere engelske medier.

Det er omkring 14 millioner kroner mere, end hans nu tidligere arbejdsgiver, Southampton, købte ham for i Bayern München tilbage i 2016.

Prisen sender ham ind på syvendepladsen over de dyreste handler for danske fodboldspillere gennem tiden - en liste, hvor han skubber sig selv ned på ottendepladsen.

De største handler med danske spillere

 1. Joachim Andersen (225 mio. kr.)

  I en alder af bare 23 år blev forsvarsspilleren Joachim Andersen Danmarks dyreste fodboldspiller, da den franske storklub Lyon kastede 225 millioner kroner efter den unge dansker i sommeren 2019.

  *Kilder: Prisen er taget ud fra TV 2 SPORTs oplysninger.

 2. Jannik Vestergaard (180 mio. kr.)

  Jannik Vestergaard skiftede i sommeren 2018 Tyskland ud med England. Her var det Southampton, der valgte at købe ham fri af kontrakten efter nogle flotte år i Gladbach for hele 180 millioner kroner.

  *Kilder: Vestergaard har selv bekræftet over for BT, at beløbet var 25 millioner euro - lidt over 180 millioner kroner.

 3. Kasper Dolberg (153 mio. kr.)

  Kasper Dolberg skrev sig ind i historien som Danmarks dyreste angriber, da Ajax Amsterdam solgte ham til franske Nice i sommeren 2019.

  *Kilde: I forbindelse med salget oplyste hollænderne selv en pris på 20,5 millioner euro. 

 4. Thomas Delaney (150 mio. kr.)

  Efter halvandet år i Werder Bremen blev Thomas Delaney solgt for 20 millioner euro i sommeren 2018. Han fortsatte karrieren i Dortmund, hvor han skrev under på en fireårig kontrakt.

  *Kilder: TransfermarktSport.deKicker og Westfalen Post

 5. Christian Eriksen (150 mio. kr.)

  Efter at have spillet for Tottenham siden 2013, skiftede Christian Eriksen til Inter Milan i januar 2020.
  Dermed indgår han nu på denne liste to gange.

  Eriksen var tæt på kontraktudløb, og derfor var salgsprisen ikke så høj, som den kunne have været. 

  *Kilder: Gazzetta dello Sport og Sky Sports Italia.

 6. Philip Billing (135 mio. kr.)

  Philip Billing skiftede i sommeren 2019 fra Huddersfield til Bournemouth, og den sydengelske klub måtte betale 15 millioner pund for danskeren - svarende til omkring 135 millioner danske kroner.

  *Kilde: Transfermarkt

   

 7. Martin Braithwaite (135 mio. kr.)

  På grund af nogle særlige regler for langtidsskader fik FC Barcelona mulighed for at købe Martin Braithwaite midt i en sæson. 

  I februar 2020 betalte Barcelonas hans frikøbsklausul i Leganes på 18 millioner euro.

  *Kilder: SPORT og Mundo Deportivo

 8. Pierre-Emile Højbjerg (124 mio. kr.)

  Pierre-Emile Højbjerg blev den tredje danske spiller i Tottenhams historie, da han skiftede dertil fra Southampton i sommeren 2020. Tidligere har Allan Nielsen og Christian Eriksen repræsenteret 'Spurs'.

  *Kilde: Ifølge Sky Sports betaler klubben cirka 15 millioner pund for Højbjerg, der havde et år tilbage af sin kontrakt med Southampton. Det svarer til lige knap 124 millioner kroner plus eventuelle bonusser.

 9. Pierre-Emile Højbjerg (ca. 110 mio. kr.)

  Efter to sæsoner med udlejning til først Augsburg og siden Schalke 04, besluttede Pierre-Emile Højbjerg at søge væk fra Bayern München i sommeren 2016. Her valgte han Southampton, som har etableret sig i den øverste halvdel af Premier League.

  *Kilder: Kicker og The Mirror

 10. Christian Eriksen (101 mio. kr.)

  Christian Eriksen havde etableret sig som en af de største profiler i Æresdivisionen, og flere storklubber håbede på at få fingrene i den danske tekniker. Eriksen valgte i sommeren 2013 et skifte til Tottenham, fordi han fornemmede, at chancen for spilletid var større der. 

  *Kilde: De Telegraaf