Fodbold

Mbappé var dømt ude – men nu forventer PSG-træner, at han spiller

Kylian Mbappé var i stor smerte, da han blev skadet i slutningen af juli. Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Kylian Mbappé bliver alligevel klar til Champions League-kvartfinalen, hvor PSG møder Atalanta. Han var ellers yderst tvivlsomt til kampen.

I over tre uger har den franske superstjerne Kylian Mbappé manglet på træningsbanen for Paris Saint-Germain.

Angriberen kom til skade i den franske pokalfinale i slutningen af juli, og det var yderst tvivlsomt, om han ville blive klar til PSG’s kvartfinalekamp mod Atalanta i Champions League.

Men 24 timer inden kampen har cheftræner Thomas Tüchel godt nyt. Mbappé er så meget i bedring, at han med stor sandsynlighed kommer i spil.

- Hvis han har en god træning i dag (tirsdag, red), og der ikke sker noget ekstraordinært, så er han med holdet i morgen, siger Thomas Tuchel på et pressemøde ifølge Reuters.

- Vi er meget glade for, at Kylian også er med gruppen, og at vi måske kan slutte kampen med ham på banen sammen med Neymar, da de to godt kan lide at spille sammen.

Store ambitioner i CL

PSG, der har vundet den franske liga syv ud af de seneste otte sæsoner, har store ambitioner i Champions League, hvor det aldrig er blevet til triumf.

Mbappé var i store smerter, da han forlod banen.

PSG-træneren erkender, at hvis dette engang skal ske, er det ikke kun Mbappé, der skal storspille. Det gælder i særdeleshed også verdensstjernen Neymar.

- Neymar er altid afgørende i de store kampe, og jeg er overbevist om, at han kan blive nøglespilleren for os. Han har den nødvendige kvalitet i sådan en kamp, siger Tüchel.

Knockoutfasen i denne sæsons Champions League er blevet ændret på grund af coronavirusudbruddet, der satte turneringen på pause.

Det betyder, at kvartfinaler, semifinaler og finale alle spilles som knald eller fald-kampe på neutral grund i Lissabon i løbet af august.

Ud over PSG og Atalanta er RB Leipzig og Atlético Madrid, Lyon og Manchester City samt Barcelona og Bayern München klar til kvartfinalerne.

Kampen mellem Atalanta og PSG sparkes i gang onsdag klokken 21.00. De følgende dage kommer de resterende tre kvartfinaler.

Kylian Mbappe trænede med de andre stjerner tirsdag inden onsdagens kamp.