Fodbold

Engelske medier roser Højbjerg-skifte: - Han er generalen på et hold

Pierre-Emile Højbjerg bliver i engelske medier beskrevet som en potentielt afgørende brik på Jose Mourinhos Tottenham-hold.

Statistisk set er Pierre-Emile Højbjerg den spiller, som Tottenham har manglet til at lede den defensive midtbane.

Sådan lyder nogle af roserne om den danske midtbaneslider blandt engelske medier og eksperter, efter Højbjerg officielt skiftede fra Southampton til Tottenham tirsdag aften.

- Højbjerg passer på en måde ind i general-rollen - altså at han er generalen på holdet - så han passer ind i det hul, Tottenham vil fylde. Og de har jagtet ham i lang tid, så han må have stået højt på listen, siger den tidligere Tottenham-spiller Alan Hutton til Football Insider.

- Han opsnapper farlige fløjangreb og er den komplette boks-til-boks-spiller, der fratager modstanderen bolden og er en plage over hele banen, siger Sky Sports-kommentator Alan Smith.

25-årige Pierre-Emile Højbjerg har underskrevet en kontrakt til 2025 i London-klubben efter fire sæsoner i Southampton.

- Han er en specialist

Flere engelske medier er hurtige til at dykke ned i tallene, som viser sig at være til Højbjergs fordel.

Sky Sports påpeger, at danskeren genvandt boldbesiddelsen 326 gange i den seneste sæson. Det er flere end nogen anden markspiller i ligaen. Fodboldkommentator Lyall Thomas vurderer, at den slags passer Tottenham-træner Jose Mourinho, der har for vane at benytte en fast defensiv midtbanespiller.

- Det er en nøglerolle i Mourinhos system, og selvom Mousa Sissoko har gjort det udmærket, mangler holdet en mere specialiseret spiller til denne position. Som statistikken illustrerer er Højbjerg denne specialist. Han er ideel i rollen og er både ung og erfaren fra større klubber og internationalt, siger Lyall Thomas.

Udover de defensive kvaliteter fremhæves også, at Højbjerg forsøgte 289 afleveringer ind på den sidste tredjedel af banen i seneste sæson, hvilket kun ti andre Premier League-spillere toppede. 37 procent af alle danskerens afleveringer var frem i banen.

90min fremhæver, at midtbanespilleren lavede 80 tacklinger og 46 direkte bolderobringer. Kun Tottenhams højreback, Serge Aurier, har en bedre statistik på disse områder på holdet. Derudover løb danskeren 284,17 kilometer i kamp, før Premier League-sæsonen blev genstartet, og det er mere end nogen af spillerne i Tottenham.

- Han er muligvis ikke den superstjerne, der gør fansene begejstrede, men han kan vise sig at være et skarpt indkøb og et afgørende tandhjul hos Spurs, skriver mediet.

Pierre-Emile Højbjerg har fået trøje nummer fem, og han kostede Tottenham i omegnen af 125 millioner kroner.