Fodbold

Valencia-fans protesterer foran stadion - kræver ejerens afsked

Valencias-supportere i march foran Mestalla. Ana Escobar / Ritzau Scanpix

Valencias ejer, Peter Lim, har for alvor fået klubbens fans imod sig efter upopulære spillersalg.

Valencias fans har fået nok.

Inden for kort har klubben solgt både Francis Coquelin og deres populære anfører, Dani Parejo, til lokalrivalerne fra Villarreal, og det har fået sindene i kog.

Onsdag aften var godt over tusinde tilskuere samlet foran Valencias stadion, Mestalla, for at kræve klubejer Peter Lims afgang. Bestyrelsesformand Anil Murthy affejer opstandelsen.

- Vi vil altid gerne være i kontakt og kommunikere med fansene, men hver klub har dens egne problemer med en gruppe kritikere, siger han ifølge VI.

Lignede mindehøjtidelighed

Protesten blev organiseret af fangruppen Salvem Nostre Valencia (Lad os redde vores Valencia, red.), og foruden bannere og flag var der også medbragt lys for at få det til at ligne en mindehøjtidelighed for klubben.

Peter Lim, der købte Valencia i 2014, har været uønsket og kritiseret i længere tid blandt fansene for måden at drive den på.

En del af fansenes kritik går også på, at spillerne er solgt billigere end nødvendigt.

Valencias fans havde blandt andet skrevet 'Meriton Out' og 'Meriton go home' på bannere og skilte. Meriton Holdings er klubejer Peter Lims selskab, med hvilket han ejer Valencia.
.

Anfører i tårer

Dani Parejo var i klubben i ni år, da han pludselig blev solgt til Villarreal.

Den 31-årige nu tidligere anfører og fanfavorit måtte selv arrangere et online-pressemøde om sit skifte, da klubben ikke ville arrangere et.

Her gik der ikke længe, før tårerne piblede frem.

- Jeg har to hjem i Valencia. Det ene er mit eget, og det andet er Mestalla (Valencias stadion, red.). Jeg ville gerne have gået på pension i klubben, men sådan skulle det ikke blive, sagde Parejo blandt andet.

For nylig solgte Valencia også det unge talent Ferran Torres til Manchester City.

Efter et par gode sæsoner de seneste år har uroen ulmet i Valencia siden september, hvor den populære træner Marcelino blev fyret. I juni blev hans afløser, Albert Celades, også fyret.