Barca-træner har 'smertefuld følelse' efter ydmygelse

Quique Setién lægger beslutningen om sin fremtid i hænderne på Barcelona-ledelsen efter det eklatante nederlag til Bayern München fredag.

Magtesløsheden stod malet i Quique Setiéns ansigtsfolder.

Den 61 år gamle Barcelona-træner så sit hold blive splittet til atomer i fredagens Champions League-kvartfinale mod Bayern München, der endte med en gedigen øretæve på hele 8-2.

- Det er en forfærdelig, smertefuld følelse, udtalte Setién efter kampen ifølge den spanske sportsavis Mundo Deportivo.

- De fortjente alle målene. De havde meget effektivitet, men Bayerns kvalitet kom ikke bag på os.

Sådan så det ellers ud på Estádio da Luz i Lissabon. Kvalitetsforskellen i omgangen med bolden var enorm, forskellen i indstillingen, viljen og arbejdsiveren lamslående.

Det har naturligvis fået flere til at stille et hav af spørgsmålstegn ved fremtiden for FC Barcelona. Ikke mindst på trænerposten hvor flere regner med en fyreseddel til Quique Setién allerede lørdag.

- Det er ikke min beslutning. Nu skal jeg reflektere og sluge situationen, men det vigtigste er, at jeg forholder mig ydmyg over for Barcelona, siger cheftræneren, der satte sig i trænersædet for bare otte måneder siden, ifølge Mundo Deportivo.

- Barcelona skal kunne matche Bayern

Anderledes rutineret i Barcelona er klubikonet Gerard Piqué.

Den 33-årige forsvarsspiller har blandt andet været med til at vinde otte mesterskaber og tre Champions League-titler, men skal det blive til flere trofæer i fremtiden, kræver det store ændringer.

- Vi bliver nødt til at ændre dynamikken, fordi vi har ramt bunden. Det var en forfærdelig kamp, og det er ydmygende. Der er brug for strukturelle forandringer på alle niveauer.

En opsigtsvækkende kommentar, som også var rettet mod den absolutte top i Barcelona, der med Josep Maria Bartomeu i spidsen som præsident længe har været udsat for massiv kritik og som senest næste sommer skal på valg igen.

- Jeg vil ikke gå ind i det (om at hele maskineriet i Barcelona skal fikses, red). Men når Pique siger sådan noget, er der noget om det, forklarer Quique Setién ifølge Mundo Deportivo.

- Det er en kæmpe frustration. Barcelona er en så stor klub, at vi skal kunne matche sådanne klubber som Bayern.

De Jong undskylder til fans

Det formåede Barcelona ikke på banen. Ej heller ikke i den såkaldte mixedzone til interviews med diverse medier efter kampen, hvor det bestemt ikke vrimlede med Barcelona-spillere.

Etablerede profiler som Sergio Busquets, Luis Suarez og ikke mindst holdets største stjerne, Lionel Messi, havde ikke lyst til at give lyd fra sig.

Sammen med Gerard Piqué var det i stedet den unge hollænder Frenkie de Jong, der var klar til et møde med pressen og de kritiske spørgsmål.

- Det her er også svært for fansene så undskyld til dem. Vi er nødt til at ændre en masse ting, sagde Frenkie de Jong ifølge flere medier efter nederlaget.

- Vi troede på, vi kunne slå Bayern. Men de var meget bedre end os. Jeg tror ikke, det handler så meget om talent, det handler om intensitet og hårdt arbejde. Vi bliver nødt til at ændre de ting.

Vurderet på fredagens præstation behøver Bayern München ikke at ændre det store til deres semifinale i Champions League, der bliver mod enten Manchester City eller Lyon.

Den kamp spilles på onsdag. Den anden semifinale står mellem PSG og RB Leipzig.