- Det vil brænde sig ind i Barcelonas sjæl, siger lamslået ekspert

Mads Junker forventer, at Quique Setién er færdig som FC Barcelona-træner efter fredagens historiske 2-8-nederlag til FC Bayern i Champions League.

Der er bare nogle fodboldkampe, der bliver husket længere end andre.

Fredagens Champions League-kvartfinale mellem FC Barcelona og FC Bayern München er en af de få kampe, der vil blive husket i årevis. Sådan må det nødvendigvis være, når FC Barcelona taber en fodboldkamp med 2-8.

- Det vil brænde sig ind i deres sjæl i rigtig mange år. Man kommer til at tale om et 'åbent sår' mange år ud i fremtiden. Det vil det være for både fans, spillere og hele klubben, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, der sad rystet tilbage efter kampen:

- Jeg er sådan lidt lamslået.

- Jeg har det lidt, som da jeg så Brasilien-Tyskland ved VM i 2014 (Tyskland besejrede Brasilien med 7-1, red.). Det er den der historiske oplevelse, som man jo kommer til at huske. Og hvor man næsten husker, hvor man var henne, og hvad man tænkte undervejs. For det er så sjældent sådan noget her sker.

Bayern München var foran med massive 4-1 efter en hæsblæsende første halvleg, hvor tyskerne var altdominerende. Barcelona forsøgte at svare igen i efter pausen, men det hele blev blot værre for catalanerne, der tabte med hele 2-8.

Han er vel Europas mest fyringstruede træner lørdag morgen

Mads Junker

Farvel til Setien?

Fredagens kamp, der blev FC Barcelonas sidste i en speciel 2019/2020-sæson, kommer også til at skrive en helt anden historie. I hvert fald hvis man skal tro Mads Junker.

For ifølge ham er det nærmest umuligt at se, hvordan FC Barcelona kan beholde Quique Setién som cheftræner for holdet i næste sæson efter fredagens kamp.

- Han er vel Europas mest fyringstruede træner lørdag morgen. Vi må jo antage, at det her ligesom har tydeliggjort, at han ikke skal være der længere. Det er kulminationen på en periode efter coronapausen, der har vist, at han slet ikke har greb om holdet. Der er ingen enhed mellem de vigtigste spillere og træneren, siger Mads Junker og uddyber:

- Så det lader til, at det har været en hylde for højt oppe for Setién, for han har jo heller ikke formået at sætte et sportsligt og spillemæssigt aftryk i klubben. Alt peger på, at det ikke er hans hånd, der har lagt kimen til det her fodboldhold.

FC Barcelona sluttede på andenpladsen i den hjemlige LaLiga, hvor ærkerivalerne fra Real Madrid snuppede mesterskabet.

Bayern Münchens otte historiske scoringer blev - i kronologisk rækkefølge - sat ind af: Thomas Müller, Ivan Perisic, Serge Gnabry, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Robert Lewandowski, Philippe Coutinho og Philippe Coutinho.

Jeg bed mærke i en ekstremt lad attitude, hvor der absolut ingen stolthed var

Mads Junker

Manglende Barcelona-attitude

FC Bayern var på forhånd af mange udpeget som favoritter mod FC Barcelona. Og til at vinde Champions League i det hele taget.

Men at nederlaget skulle blive så voldsomt, havde ingen forudset. Og at nederlaget blev så stort, er slet og ret utilgiveligt ifølge Mads Junker.

- At tabe kampen kan jo ske. For de var oppe mod en bedre modstander. Men fundamentet forsvinder jo fuldstændig under Barcelona-holdet allerede i første halvleg, siger Mads Junker og fortsætter:

- Det overraskede mig, at spillerne slet ikke havde den der grundlæggende stolthed og værdighed, som man skal have, når man spiller i sådan en klub. Jeg bed mærke i en ekstremt lad attitude, hvor der absolut ingen stolthed var. Det er jo ikke, fordi der ikke er ledere på banen. Tværtimod.

- Der var ikke engang nogen gnist. Der var ikke en Luis Suarez, der gik amok. Der var ikke en Lionel Messi, der lavede en hård tackling.

Junker roser samtidig FC Bayern for en gennemført kamp, hvor netop attituden hos tyskerne var helt anderledes.

I Champions Leagues semifinaler skal Bayern møde vinderen af kampen mellem Manchester City og Lyon, der mødes lørdag aften. Paris Saint-Germain og RB Leipzig tørner sammen i den anden semifinale.