Storfavorit ville hellere passe geder end træne Barca: - Det bliver aldrig glemt

Flere kritiske udtalelser om FC Barcelona gennem årerne ændrer ikke på, at Mauricio Pochettino er den helt store favorit til at overtage trænerjobbet.

Samtlige alarmklokker i FC Barcelona bimler og bamler for fuld styrke i øjeblikket.

Ă…rsagen er fredagens Champions League-blamage, der endte med et smerteligt nederlag pĂĄ 8-2 til Bayern MĂĽnchen.

At han hellere ville passe geder end være træner her... Det husker folk

Jordi Gil, Barcelona-redaktør på SPORT

En lussing, samtlige fans, eksperter og spanske medier er overbeviste om, kommer til at koste Quique Setién jobbet som træner i den catalanske storklub.

- Alt kan ske i Barcelona i de her dage. Det eneste sikre er, at Setién bliver fyret, lyder den klare melding fra Jordi Gil, Barcelona-redaktør hos den spanske avis SPORT, til TV 2 SPORT.

Men hvem skal sĂĄ overtage det prestigefyldte job og stoppe de larmende alarmklokker? Bookmakerne er ikke i tvivl.

SĂĄledes har bettingfirmaerne Paddy Power, Betfair, SkyBet og William Hill alle den samme topkandidat: Mauricio Pochettino.

Den tidligere Tottenham-manager giver i gennemsnit pengene 2,2 gange igen og topper listen over favoritter til at blive den næste i trænersæddet foran Barcelona-ikonerne Xavi og Ronald Koeman.

Legende i Espanyol rimer ikke pĂĄ Barcelona

Men Mauricio Pochettino og FC Barcelona er historisk set ikke nogen romantisk historie. Snarere tværtimod.

- Jeg vil aldrig træne Barcelona, sagde argentineren i et interview med spanske AS i 2018 og uddybede:

- Det er min beslutning. Jeg vil hellere trække mig tilbage og arbejde på min gård i Argentina.

Den samme holdning udtrykte den karismatiske Pochettino til en mulig trænerfremtid i Arsenal og argentinske Rosario efter at have tilbragt tid hos rivalerne fra Tottenham og Newell's.

Det anspændte forhold til FC Barcelona skyldes, at den nu 48-årige argentiner i store dele af sin aktive karriere tørnede ud for Barcelonas bitre rivaler fra Espanyol. Her var Pochettino et stort ikon grundet sin hårdhed og enorme fysik i forsvaret, som gjorde ondt, når 'storebror' fra Barcelona var modstanderen.

- I fodbold ved jeg, at det er vigtigt at have værdier og være loyal. At være loyal kommer for mig før det at være træner eller spiller, har Mauricio Pochettino ligeledes udtalt om en mulig fremtid i Barcelona.

Ordene her er fra 2017.

Legendestatussen fra tiden som spiller i Espanyol blev ikke mindre, da argentineren i 2009 vendte tilbage som træner og blandt andet reddede klubben fra nedrykning.

- Han er meget vigtig for Espanyols historie. Både som spiller, men i højere grad for at undgå en tur ned i Segunda Division (den næstebedste række, red.) i 2009, siger SPORT-redaktøren Jordi Gil til TV 2 SPORT.

Pochettinos undskyldning vil ikke blive tilgivet

Sagt er sagt, lyder et godt gammelt ordsprog.

Og Mauricio Pochettinos voldsomme udtalelser om en mulig fremtid i FC Barcelona er bestemt ikke glemt i den catalanske hovedstad. I hvert fald ikke hos klubbens fans.

- Hernede ønsker fansene ikke at have noget med Pochettino at gøre. Hans fortid i Espanyol er én ting, men kommentarerne om, at han hellere ville passe geder end at være træner her... Det husker folk, lyder det fra Jordi Gil.

- Det gør ingen forskel, at han for et par uger siden forsøgte at forklare sine udtalelser i et stort interview. Det bliver ikke tilgivet.

Det var et af Spaniens største dagblade, El País, som 1. august bragte et større interview med den angiveligt førende kandidat til trænerjobbet i FC Barcelona.

På det tidpunkt var den værste storm stilnet af i Catalonien efter Real Madrids spanske mesterskab. Men det forhindrede ikke avisen i at spørge ind til de år gamle Pochettino-kommentarer.

- Det kræver en god forklaring, sagde Mauricio Pochettino og fortsatte:

- Jeg var i Barcelona i 2018 og mødtes med Josep Maria Bertomeu (FC Barcelonas præsident, red.), da vi begge afleverede vores børn i skole. Vi talte sammen i fem minutter, og det startede et rygte, som satte alarmerne i gang hos mig.

- Jeg ville ikke være respektløs over for Barcelona. Jeg er ikke arrogant, og jeg kunne ikke lide at komme med sådan en udtalelse. I dag ville jeg ikke have gjort det, fordi du ved aldrig, hvad der sker i livet.

Beslutningen bliver taget mandag

Med andre ord er døren på klem. Et trænerjob i Barcelona virker nu alligevel til at lyde bedre i Mauricio Pochettinos ører end en tilbagevenden til Argentina med arbejde på gården.

På papiret er Quique Setién dog stadig cheftræner for Lionel Messi og de andre stjerner. Det faktum forventes dog at blive ændret søndag eller i begyndelsen af næste uge.

Tror man rygterne i den spanske sportspresse, mødes bestyrelsen i FC Barcelona allerede mandag for at pege på en ny træner.

- Det er også det, jeg hører, fortæller SPORTs Barcelona-redaktør til TV 2 SPORT.

- Det er Pochettino og Koeman, der er de varmeste navne her. Men jeg vil ikke udelukke nogen. Efter de to er der et bredt felt af kandidater, siger Jordi Gil.

I øjeblikket står Mauricio Pochettino uden job, efter han i november sidste år blev fyret i Tottenham. Det er endnu en grund til, at han er favorit hos bookmakerne - han koster ikke noget andet end løn.

I FC Barcelona slikker de stadig sårene efter det største nederlag siden 1946. Et nederlag, der samtidig satte punktum for klubbens første sæson i 12 år uden en eneste titel.