Fodbold

Barcelona fyrer træneren

Det ydmygende nederlag på 8-2 til Bayern München i Champions League blev for meget for ledelsen i Barcelona.

Quique Setién skal se sig om efter et nyt job.

Den 61-årige fodboldtræner kan ikke længere bryste sig af titlen som cheftræner i den catalanske storklub FC Barcelona, efter han mandag er blevet fyret.

- Quique Setién er ikke længere cheftræner. Den nye træner vil blive offentliggjort i de kommende dage som en del af en større omstrukturering af førsteholdet, skriver FC Barcelona.

Dermed blev det til bare syv måneder som træner for Lionel Messi og de andre stjerner hos de spanske vicemestre.

Et job, Quique Setién overtog tilbage i januar efter fyringen af Ernesto Valverde, men hvor det slet ikke er lykkedes at skabe de ønskede resultater.

Mesterskabet blev vundet af Real Madrid, mens Barcelona blev nummer to i LaLiga. Copa del Rey endte med et kvartfinalenederlag til Athletic Bilbao. Og så blev kvartfinalen også endestationen i Champions League, da Barcelona led et historisk nederlag på 8-2 til Bayern München.

Det blev altså den berømte dråbe i bægeret for Barcelona-ledelsen.

Kaotisk og historisk dårlig Barcelona-sæson

Ledelsen med præsident Josep Maria Bartomeu i spidsen har haft usædvanligt meget at se til i denne sæson.

Kritikken af måden den hæderkronede storklub drives på har været øredøvende, de dyre sommerindkøb Antoine Griezmann og Frenkie de Jong har ikke for alvor slået til og det berømte La Masia-akademi, der tidligere har udviklet spillere som Lionel Messi, Andrés Initesta og Xavi, leverer ikke samme antal førsteholdsspillere som tidligere.

Det har fået flere fans til at kræve præsidentens afgang omgående. Josep Maria Bartomeu agter dog at blive siddende i så land tid som muligt.

I forbindelse med fyringen af Setién har FC Barcelona dog oplyst, at præsidentvalget er flyttet fra næste sommer til 15. marts.

Som om kaos på ledelsesgangene ikke er nok, så er sæsonen 2019-2020 den første i 12 år, hvor Barcelona ikke vinder et eneste trofæ.

Går man samtidig i dybden med tallene for ligasæsonen, endte det ligeledes med klubbens laveste pointhøst i LaLiga i 12 år.

Der er med andre ord brug for ændring og forandring, hvis klubben skal tilbage til fordums styrke. Det får de hungrende Barcelona-fans i første omgang på trænerbænken, hvor klubben nu skal finde en afløser til Quique Setién.

Skal man tro på de mange spanske sportsmedier, så skulle kandidaterne være argentinske Mauricio Pochettino og klublegenden Xavi. Sidstnævnte skulle dog angiveligt have afvist trænerjobbet i Barcelona så sent som i januar.