Fodbold

Danskerklub sætter norske rekorder efter storsejr

Kasper Junker (til venstre), Philip Zinckernagel (i midten) og Jens Petter Hauge (til højre) jubler over en af sæsonens mange træffere. Tilsammen står de for 30 af 53 mål. Kent Even Grundstad Foto / ALL RIGHTS RESERVED

Bodø/Glimt er nu det norske ligahold, der har scoret flest mål og har flest point efter 15 kampe nogensinde - ikke mindst takket være to danskere.

53 mål i 15 kampe.

Det blev en realitet for Bodø/Glimt lørdag aften, da de besejrede Start 6-0. Dermed kunne holdet ikke blot juble over sejren, men også over den norske rekord for flest ligamål i 15 kampe.

- Det er sjovt, at vi sætter ny rekord. Vi ønsker jo at spille offensiv fodbold og underholde, så det er morsomt, sagde holdets træner Kjetil Knutsen til NRK efter sejren.

Det er noget af det mest imponerende, vi har haft i moderne norsk fodbold

TV 2 Norges fodboldekspert Ole Martin Årst om Bodø/Glimts sæsonstart

Klubben råder over danskerne Sammy Skytte, Kasper Junker og Philip Zinckernagel, og særligt de to sidste har stor andel i holdets succes.

Kasper Junker er klubbens topscorer med 11 mål, mens Philip Zinckernagel står noteret for ni kasser.

I 6-0-sejren mod Start trak Philip Zinckernagel da også de største overskrifter i de norske medier. Danskeren scorede ét mål, lavede to assists og sikrede et straffespark.

- Vi burde have vundet 10-0 i dag. Vi så for nyligt Bayern München slå Barcelona 8-2. Det er det, vi også må gøre. Vi skal fortsætte med at jagte scoringer, forklarede den danske fodboldspiller til NRK.

Philip Zinckernagel var endnu en gang flyvende, da Bodø/Glimt havde besøg af Start.

Det er langt fra første gang, at danskerne løber med mediebevågenheden i klubben. Det er sket flere gange i denne sæson - blandt andet i midten af juli, hvor holdets danskere havde scoret over halvdelen af deres mål.

- Der bliver selvfølgelig joket lidt med det, og de er meget glade for at sige ”dansk dynamit” i Norge, så det er selvfølgelig vældig sjovt.

- Vi kan drille lidt med det. Man får også lidt selv, når man er dansker, så det er meget godt, at vi lige har den, så vi lige kan drille tilbage en gang imellem, fortalte Philip Zinckernagel dengang til TV 2 SPORT.

Norsk ekspert er meget imponeret

Med sejren øgede Bodø/Glimt forspringet i toppen af ligaen, hvor de står noteret for 41 point efter 15 kampe. Her er der ligeledes tale om en rekord, da det er det højeste pointantal i Eliteserien nogensinde efter 15 kampe.

Molde er klubbens nærmeste konkurrent lige nu og har 34 point. De har dog spillet en kamp mere end Bodø/Glimt.

Indsatsen i lørdagens kamp imponerer TV 2 Norges fodboldekspert Ole Martin Årst, der dog i lige så høj grad hylder holdets sæsonstart.

- Det er sådan en kamp, de spadserer sig igennem. Jeg må sige, at det, som Glimt har leveret i den første halvdel af sæsonen, er noget af det mest imponerende, vi har haft i moderne norsk fodbold, siger Ole Martin Årst til TV 2 Norge.

I sidste sæson blev Bodø/Glimt nummer to i Eliteserien. Året forinden endte de som nummer 11 og var blot tre point fra at skulle spille om nedrykning.