Fodbold

- Hvis I vil af med mig, så sig det til mig direkte, siger såret Suárez

Luis Suárez kritiserer Barcelonas ledelse for, at han af omveje skulle høre, at han ikke er en del af klubbens fremtid. I Ajax er døren åben for ham.

Messi, Ter Stegen, Lenglet, De Jong, Semedo, Dembélé, Griezmann og Ansu Fati.

Men ingen Suárez.

Da FC Barcelonas Josep Maria Bartomeu tirsdag aften i et interview med klubbens egen tv-station, Barça TV, fortalte, at Ronald Koeman ville blive klubbens nye cheftræner, løftede han samtidig sløret for, hvem der ikke er til salg i klubben.

Dermed blev det også kendt, at 'legendariske spillere må forlade klubben' - heriblandt Luis Suárez.

'Sig det til mig direkte'

Det har gjort den 33-årige angriber ked af det, fordi ingen i klubben har fortalt ham direkte, at han skal væk.

- Hvis dét er klubbens ønske, vil det være rart, hvis den person, man vælger, skal stå i spidsen, taler direkte til mig. Jeg har været i Barcelona i seks år, længe nok til, at de kan sige, hvad de mener, skriver Luis Suárez i en e-mail til den spanske avis El País.

Heri gør han det også klart, at ønsker at forsætte i klubben, selv hvis han skulle ryge på bænken under Koeman. Som han ikke har talt med endnu.

Koeman blev officielt præsenteret i FC Barcelona onsdag og har fået en kontrakt med klubben frem til sommeren 2022.

- Jeg ville acceptere det her, da jeg altid accepterer det i min karriere, svarer Suárez i e-mailen.

- Konkurrence er altid godt, og hvis træneren mener, jeg skal starte på bænken, har jeg ikke noget problem med at hjælpe i den rolle, de giver mig. Jeg tror, at ​​jeg stadig kan bidrage med meget til denne klub.

Rygtet tilbage til Ajax

Luis Suárez er den seneste uge - også før Barcelona-præsidenten oplistede de fredede spillere i den spanske storklub - blevet rygtet til Ajax, hvor han fik sit gennembrud.

Rygterne fik ny næring torsdag, da Koeman lod sig interviewe af hollandske Radio 538. Da radioværten spurgte ham, om han ikke nok ville lade Suárez komme til Ajax, svarede den nye Barcelona-træner ifølge avisen De Telegraaf:

- Hvis det gør dig glad, så er det i orden.

Ajax afviser at hente Suárez, men døren er åben

Skal man tro Ajax-træner Erik ten Hag, har klubben imidlertid ingen umiddelbare planer om at hente uruguayeren tilbage til Amsterdam.

Han afviser således historier om, at Ajax skulle have budt på Suárez.

- Intet er sandt, siger Erik ten Hag ifølge Football Oranje til avisen AD.

- Man leder altid efter måder at forstærke ens hold på. Selvfølgelig har jeg talt med Marc (Overmars, sportsdirektør, red.) om det, men i øjeblikket er det ikke et emne.

I den hollandske hovedstad er døren dog ikke lukket for Suárez, hvis han selv vil tilbage til Ajax.

- Man har spillere, man får som erstatninger, og man har spillere i den kategori, som giver et utroligt løft til holdet. Suárez falder ind under den kategori, siger Erik ten Hag.

280 mål siden skiftet fra Ajax

Luis Suárez har kontrakt med FC Barcelona til sommeren næste år. Han har scoret 198 mål i 283 kampe for klubben.

Han rejste til Spanien fra Liverpool, hvor han spillede i tre og en halv sæson og scorede 82 mål efter skiftet fra Ajax i januar 2011.

En ung Suárez scorede 111 mål i bare 159 kampe for Amsterdam-klubben.