Fodbold

Hjulmand står foran helt umulig situation, siger Toft

Landstræner Kasper Hjulmand er ifølge Flemming Toft under pres, når han debuterer som landstræner mod Belgien og dernæst England.

Den danske herrelandstræner, Kasper Hjulmand, udtager mandag sin første trup i spidsen for landsholdet, og lige meget hvilke navne der står på listen, har han en svær opgave foran sig.

Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Jeg er glad for, det ikke er mig. Det er en helt umulig situation, synes jeg, siger Flemming Toft.

Kasper Hjulmand overtager et landshold, som med den tidligere landstræner Åge Hareide ved roret ikke har tabt en fodboldkamp i 34 kampe i streg.

Den statistik betyder, at han nærmest kun kan gøre noget forkert, når han udtager holdet til UEFA Nations League-kampene mod Belgien og England, mener Toft.

- Det er virkelig en grumset situation. Hvis han ændrer på det ubesejrede hold nu, så vil folk sige: "Okay. Hvem var ikke gode nok på et hold, der ikke kunne tabe?". Og hvis han ikke ændrer på det, så spørger alle, hvor Kasper Hjulmand-aftrykket er.

Kan ikke tillade sig at komme med aftryk

Flemming Toft er sikker på, at Kasper Hjulmand har i sinde at sætte et aftryk, men han forventer ikke, at det bliver markant i forbindelse med udtagelsen af truppen mandag.

- Han er under pres. Han overtager et hold, der ikke har tabt i så lang tid, og han vil gerne komme med et aftryk allerede fra nu af, og det kan han ikke tillade sig.

På grund af coronapandemien har landsholdet ikke spillet en fodboldkamp i år. Og det gør bare premieren inden vanskeligere for Kasper Hjulmand, der overtager et hold uden et EM i benene, som de ellers burde have haft.

To vanvittigt svære kampe

I stedet bliver de kastet ud i kampe mod de belgiske verdensettere og England, der er nummer fire på verdensranglisten.

- Det er vanvittigt svære kampe, siger Flemming Toft og tilføjer:

- Hvis de taber til England og Belgien, er det et spørgsmål om to landskampe, der er tabt. Og det betyder ikke mindre, at det er til to verdensklassemodstandere.

Lørdag den 5. september møder det danske landshold Belgien, og tre dage senere spiller de mod England. Begge kampe spilles i Parken.