Fodbold

Messi vil væk fra FC Barcelona, bekræfter klubben

Lionel Messi har sendt et dokument, hvori han skriver, at han vil forlade klubben inden den kommende sæson.

Efter 19 år i FC Barcelona kan Lionel Messi være fortid i klubben.

Klubben bekræfter nemlig over for ifølge blandt andre nyhedsbureauerne Associated Press og Reuters, at argentineren vil forlade klubben.

De skriver, at den 33-årige verdensstjerne har sendt et dokument, hvori han skriver, at han ønsker at forlade klubben inden den kommende sæson.

- Det er en fuldstændig historisk nyhed, der vil sende chokbølger rundt omkring i hele verden. Så stor er Messi, og så stor er hans beslutning, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

FC Barcelona har for første gang siden 2008 afsluttet en sæson uden en titel, og nederlaget i Champions League-kvartfinalen mod Bayern München på 2-8 rundede en skuffende sæson af for de ambitiøse catalanerne.

Uro og uoverensstemmelser

I det hele taget har sæsonen ikke været, som den plejer at være for Lionel Messi og FC Barcelona, og derfor har argentineren ifølge Toft truffet beslutningen:

- Messi har været på kant med træneren, han har ikke selv præsteret, det har hans hold heller ikke, og så kulminerer det med et ydmygende nederlag mod Bayern München. Oven på det kom der et trænerskifte og en masse uro i klubben, hvor en masse spillere i klubben er betragtet som forhenværende og nu altså også Lionel Messi. Det er en helt vild historie.

Efter nederlaget i Champions League blev træner Quique Setien fyret og erstattet af hollænderen Ronald Koeman.

Tvivl om klausul

Messi er som udgangspunkt på kontrakt i Barcelona frem til sommeren 2021, men han har angiveligt en klausul, der kan hjælpe ham ud af kontrakten et år tidligere.

Marca skriver, at klausulen skulle have være benyttet senest 10. juni, men da coronapandemien var skyld i, at sæsonen blev senere afsluttet, insisterer Messis advokater på, at den stadig kan benyttes.

Barcelona har haft en skidt sæson uden trofæer, og tristessen kulminerede, da Barcelona blev sendt ud af Champions League med et nederlag på ydmygende 2-8 mod Bayern München i kvartfinalen.

Messi skiftede til FC Barcelona i 2001 og fik debut for førsteholdet tre år senere. Han har aldrig spillet professionel fodbold for andre klubber.