Fodbold

Barcelona-ledelsen udtaler sig for første gang om Messis ’chokerende’ ønske

Barcelona-sportsdirektør Ramon Planes ser fortsat Lionel Messi som FC Barcelona-spiller trods tirsdagens begivenheder.

Det skulle egentlig have handlet om præsentationen af klubbens nye spiller Francisco Trincão.

Men pludselig kom FC Barcelonas pressemøde onsdag til at handle om Lionel Messi og hans opsigtsvækkende beslutning tirsdag.

Den 33-årige stjerne ønsker at forlade klubben. Det bliver dog ikke uden kamp fra klubbens side, der håber på at kunne beholde ham og omvende ham.

- Det var chokerende nyt om Messi. Men vi mener og har sagt det mange gange, at vi ser Messi som en Barcelona-spiller, siger sportsdirektør Ramon Planes ifølge Forbes, der har oversat pressemødet.

- Messis forhold til Barcelona har givet begge parter meget og meget glæde til fansene, og vi arbejder på at overbevise Messi og til at finde den bedste løsning for Barca og Messi.

Han uddyber ikke, hvordan de har tænkt sig at overtale argentineren.

Fans vil have præsident til at gå af

Lionel Messis forhold til Barcelona ser ud til at være på lavpunktet, og stridighederne med klubbens præsident Josep Maria Bartomeu menes at være hovedårsagen til, at Lionel Messi efter 19 år i klubben ønsker at forlade den.

Derfor stimlede fans sammen foran klubben tirsdag aften og opfordrede præsidenten til at gå af, så de kan beholde Messi i klubben.

- Barcelona er et sted, hvor de har svært ved at komme ud af de problemer, de er i. Victor Font, der er præsidentkandidant, er ude at sige, at Bartomeu skal gå af nu. Og det kan også godt være et politisk spil fra Messis side for at få præsidenten til at forlade klubben, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Vil genopbygge klubben omkring Messi

Bartomeu var ikke til stede på onsdagens pressemøde. Klubbens sportsdirektør fik derfor æren af at svare på de kritiske spørgsmål om den kriseramte klubs situation.

- Barcelona har genopbygget sig selv mange gange gennem klubbens historie og er altid kommet tilbage stærke. Vores ide er at gøre det samme omkring verdens bedste fodboldspiller.

- Alle, der forstår sig på fodbold, ønsker ham her og til at vinde igen. Han er en vinder, siger Ramon Planes.

Lykkes Barcelona ikke at lokke Messi til at blive i klubben, bliver det næste spørgsmål, om han kan benytte sig af en klausul i sin kontrakt, der betyder, at han kan forlade klubben, uden de får penge for ham.

Om klausulen stadig gælder, eller om den er udløbet, ville sportsdirektøren ikke tale om.

Lionel Messi ønsker ifølge flere anerkendte medier at forlade FC Barcelona denne sommer. To klubber har mulighed for at hente ham, mener Flemming Toft. Video: TV 2 SPORT