Fodbold

Ekspert og bookmakere er enige: Her er favoritterne til at hente Messi

Tre klubber står klar i kulissen til at sikre sig Lionel Messis underskrift. Men Messis fremtid kan også hedde FC Barcelona.

Hvor skal Lionel Messi spille fodbold i den kommende sæson?

Spørgsmålet kom pludselig på manges læber, da det tirsdag aften kom frem, at den argentinske stjerne har meddelt FC Barcelona, at han ønsker at forlade klubben.

Og spørger man TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker, står tre klubber forrest i køen om at sikre sig Messis talenter.

- Manchester City, fordi de har Pep Guardiola, som Messi om nogen kender.

- Så er der PSG, som har pengene og visionerne. De har lige tabt Champions League-finalen, så de vil gerne derop.

- Og så er der Inter, som meget, meget gerne vil have fat i Lionel Messi – det vil alle klubber. Men de har også råd til det. Messis far har lige købt hus i Milano, så det kan også føde rygterne om, at han skal dertil.

De tre klubber går også igen, hvis man kigger på bookmakerne, der så småt er begyndt at udbyde odds på, hvor Messi havner til den kommende sæson.

De ser størst sandsynlighed for, at Messi genforenes med sin tidligere Barcelona-træner Pep Guardiola i Manchester City. Herefter følger henholdsvis PSG og Inter.

Kan fortsætte i Barcelona

Trods Messis bemærkelsesværdige og kontante udmelding kan hans fremtid stadig være i den catalanske hovedstad.

Det kræver dog, at den nuværende situation i klubben ændres. Messi er nemlig ikke begejstret for klubbens præsident, Josep Maria Bartomeu, og den retning, han har ført Barcelona i. Derfor kan udmeldingen godt være strategisk.

- Det kan godt være et politisk spil fra Messis side af for at få presset Bartomeu ud.

Nyheden fik også sure fans ud på gaderne i Barcelona for at protestere og forlange præsidentens afgang i håb om, at det kan få argentineren til at blive i klubben.

- Det, vi ser fra fansene, er gode billeder på, hvad det betyder. Det her er sjælen for FC Barcelona, som er ved at forsvinde, siger Junker.

Ifølge bookmakerne er det da heller ikke udelukket, at Messi i den kommende sæson spiller i FC Barcelona. Faktisk er han svag favorit til at blive i klubben.