Fodbold

Oprykkerne fra Leeds henter spansk landsholdsangriber

Rodrigo Moreno har tidligere spillet en sæson i England, da han i 2010/2011-sæsonen var på lejeophold i Bolton. (Arkivfoto) Hannah Mckay / Ritzau Scanpix

Rodrigo Moreno spillede i seneste sæson Champions League med Valencia. Nu skifter han til Leeds United.

Efter 16 års fravær er Leeds United tilbage i Premier League, og oprustningen i traditionsklubben er godt i gang.

Den brasilianskfødte spanske angriber Rodrigo Moreno skifter fra Valencia til Leeds, når alle papirer er gået igennem, og spilleren har bestået lægetjekket. Det skriver Valencia på Twitter.

Der er foreløbig ingen oplysninger om hverken pris eller kontraktlængde. Spanske medier rapporterer, at prisen skulle være i omegnen af 225 millioner kroner

Den kan angiveligt stige med potentielt 75 millioner kroner afhængigt af præstationerne.

Rodrigo Moreno har spillet i Valencia siden 2014, det første år på en lejeaftale.

Har kæmpet sig til toppen

Den alsidige offensivspiller bød kun ind med 7 scoringer i 34 kampe i seneste sæson, hvor Valencia i den hjemlige liga var langt fra niveauet fra sæsonen før.

Han har de seneste år været mere eller mindre fast inventar i den spanske landsholdstrup. Han står noteret for 8 mål i 22 landskampe.

Den 29-årige angriber tog allerede i sine tidlige teenageår fra Brasilien til spanske Celta Vigo, inden han som 18-årig drog videre til Real Madrids ungdomsafdeling.

Han nåede kun op på hovedstadsklubbens næstbedste mandskab, inden han i 2010 drog til Benfica i Portugal for at få sit gennembrud.

Det lykkedes, og efter et lejeophold i 2014/2015-sæsonen hos Valencia købte spanierne ham fri af Benfica.

Han nåede 220 kampe for Valencia med 59 mål og 41 assister til følge.