Fodbold

Fem mesterhold i bowlen – her er FCM’s mulige modstandere

FC Midtjylland spillede sig et skridt nærmere Champions League-deltagelse med en sejr onsdag aften, men stærke modstandere skal stadig besejres.

Skal flybilletterne bookes til Kroatien, Schweiz, Serbien, Aserbajdsjan eller Israel?

Det skal FC Midtjylland holde øje med, efter at de onsdag aften sikrede sig videre avancement i Champions League-kvalifikationen med en sejr på 1-0 over bulgarske PFC Ludogorets.

Dermed er de forsvarende danske mestre videre til tredje kvalifikationsrunde, som der bliver trukket lod til mandag.

Her venter der hård modstand for midtjyderne, uanset hvem de trækker, da der ligger fem nationale mestre i bowlen.

Dinamo Zagreb (Kroatien)

Zagreb-klubben spillede sig videre efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence onsdag aften, hvor de besejrede CFR Cluj.

Dinamo Zagreb er forsvarende kroatiske mestre og topper også ligaen i denne sæson med maksimumpoint efter to kampe og en målscore på 7-0.

Young Boys (Schweiz)

Young Boys er videre, efter at de onsdag aften besejrede færøske Klaksvik sikkert med 3-1.

Klubben sluttede øverst i Super League efter den netop afsluttede sæson og kæmper med FC Basel om at være det stærkeste hold i Schweiz.

Røde Stjerne (Serbien)

Fudbalski klub Crvena zvezda - eller bare Røde Stjerne Beograd - er kommet suverænt fra start i den serbiske liga med fem sejre ud af fem mulige, og de er samtidig forsvarende mester.

FC Midtjylland skal nok håbe på en kamp i Herning, da Rajko Mitic Stadium plejer at være frygtindgydende - i hvert fald, når der er tilskuere.

Champions League vil være vanvittigt, men Europa League vil også være sindssygt flot

Svend Graversen, sportschef i FCM

FK Qarabag (Aserbajdsjan)

Qarabag tabte kun én enkelt kamp i den hjemlige liga i sidste sæson og endte derfor ganske suverænt som nummer et.

Onsdag aften spillede de sig videre med en 2-1-sejr over Tiraspol.

Qarabag blev i 2017 endestationen for FC København i playoffkampen til Champions League, da FCK tabte samlet over to opgør.

Maccabi Tel-Aviv (Israel)

Til sidst er der Maccabi Tel-Aviv, som de danske mestre kan trække.

Det israelske mesterhold har været suveræne i kvalifikationen indtil videre, hvor de ikke har lukket nogen mål ind i to kampe.

Hvis vi tæller alle kampe med, er der seneste scoret imod dem 7. april.

'Vi vil spille i Europa'

FC Midtjyllands navn er altså med i bowlen mandag, og ved lodtrækningen vil det også blive afgjort, om FC Midtjylland spiller kampen i Herning eller på udebane. Kampen i tredje kvalifikationsrunde vil blive spillet enten 15. eller 16. september.

FC Midtjylland skal vinde i både tredje og fjerde kvalifikationsrunde - den såkaldte playoffrunde - for at nå gruppespillet i turneringen. I playoffrunden vil man i lighed med tidligere år både spille på ude- og hjemmebane.

Skulle det glippe, er holdet nu også kommet tættere på en plads i Europa League-gruppespillet, hvor mindst en playoffkamp er sikret.

Det glæder FCM-sportschef Svend Graversen.

- Champions League vil være vanvittigt, men Europa League vil også være sindssygt flot, så det handler bare om at holde fokus på næste kamp, siger Svend Graversen til Ritzau.