Fodbold

Spillersalg og lavere løn nedbringer Brøndby-underskud

Brøndbys halvårsregnskab viser et minus, men spillersalg og sats på egne spillere har mindsket det.

Fodboldklubben Brøndby IF kommer ud af første halvår med et underskud på 11,9 millioner kroner før skat, meddeler klubben torsdag.

Selv om det er røde tal, så er det en markant forbedring i forhold til resultatet fra samme periode sidste år, hvor underskuddet lød på 41,7 millioner kroner.

Lavere lønomkostninger samt spillersalg har været medvirkende årsager til, at klubben trods coronapandemien har nedbragt underskuddet i klubben markant, fremgår det af regnskabet.

Løntunge spillere som Kamil Wilczek, Hany Mukhtar og Dominik Kaiser er solgt med milliongevinster til følge, mens de primært er blevet erstattet af egne talenter i truppen.

- Vi har haft et klart strategisk fokus, og det hjalp os, da covid-19 ramte. Vi har været meget omkostningsbevidste og optimeret forretningen, siger direktør Ole Palmå til klubbens hjemmeside.

- Da 3F Superligaen blev suspenderet, tilpassede vi hurtigt vores omkostninger og hjemsendte medarbejdere, samtidig med at vi afdækkede mulige initiativer, der kunne sikre indtægter.

Halvering af indtægter

Det fremgår også af regnskabet, at Brøndby har modtaget 22,5 millioner kroner fra statens hjælpepakker under coronanedlukningen. Det har været med til dække af for de manglende indtægter, som især tomme tribuner har ført til.

Brøndbys nettoomsætning for første halvår lød på blot 39,8 millioner kroner. Det er tæt på en halvering i forhold til første halvår i 2019, hvor omsætningen lød på 76,6 millioner kroner.

Klubben skriver, at der fortsat er stor usikkerhed forbundet med indtægterne fremadrettet, og at coronarestriktioner og pandemien generelt fortsat giver stor uvished.

Brøndby suspenderede forventningerne til årsregnskabet allerede 7. april, da det stod klart, at coronakrisen umuliggjorde meningsfulde økonomiske forudsigelser.

Da coronapandemien fortsat ikke har sluppet sit tag i hverken Danmark eller verden generelt, fastholder klubben suspenderingen af forventningerne for året.

Tilbage i februar gennemførte Brøndby en aktieemission. Den blev brugt til at betale Brøndbys samlede gæld på 97,5 millioner kroner fra udgangen af 2019. Dermed har klubben ikke længere renteudgifter til den gæld.