Fodbold

Ekspert forudser, at Barcelona kan få gavn af Messi-exit

Mens Barcelonas fans tydeligt har vist deres fortvivlelse over, at Messi vil væk, så kan hans afgang føre til en ny storhedstid for Barcelona.

FC Barcelona skal til at bygge et nyt hold op uden Lionel Messi, der offentligt har meldt ud, at han søger væk.

Men selvom superstjernens udmelding har ført til ramaskrig i Barcelonas gader, kan et farvel til anføreren også være begyndelsen på noget nyt – og måske bedre.

- Det er jo ikke fordi, at Barcelona forsvinder fra jordens overflade, fordi Messi er væk. Tværtimod kan de måske begynde at bygge et hold op, som vi har set Real Madrid gøre det, efter Ronaldo forsvandt, siger fodboldekspert Mads Junker.

For selvom Lionel Messi uden tvivl har været Barcelonas ledestjerne, er deres trup stadigvæk fuld af gode spillere, siger Junker i TV 2 SPORTs debatprogram, der går i dybden med Lionel Messis udmelding.

- Lige pludselig åbner det op for, at Barcelona rent sportsligt kan genopstå. Der er jo spillere, der kan spille rigtig god fodbold. Antoine Griezmann kan overtage Messis rolle. Der er en Frenkie de Jong, der kan dirigere midtbanen, samtidig med Pique stadigvæk har en god alder, siger han.

En tanke som Andreas Laudrup, der også deltager i programmet, godt kan følge.

- Det kan da godt være, at de sidder i Barcelona og tænker, at hvis de kan få en pose penge for Messi nu og så bygge et nyt hold op, så er det måske ikke helt dumt. Men udfordringen er, at om et år er der præsidentvalg, hvor der kommer en ny præsident, der kommer med nye ideer, og hvor stiller det så Barcelona til den tid, siger han.

Ikke desto mindre er Mads Junker sikker på, at for nogle af spillerne vil Messis afgang føles som et åg, der løftes af deres skuldre, fordi holdet ikke længere skal bygge al deres spil op om Lionel Messi.

- Nu er der en mulighed for at være en del af at hold. Det er jo gået med Barcelona, som det er gået med Argentinas landshold de sidste ti år. De kan ikke spille uden om Messi. Han skal simpelthen have bolden for meget.