Fodbold

AGF henter Mustafa Amini tilbage

AGF's Mustafa Amini havde søgt nye græsgange, men kommer nu tilbage til Aarhus frem til årsskiftet. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

AGF sagde efter 2019/20-sæsonen farvel til Mustafa Amini, der var på jagt efter en ny klub. Nu vender Amini midlertidigt tilbage frem til nytår.

Mustafa Amini har lavet en ny aftale med AGF.

For godt en måned siden oplyste bronzevinderne fra AGF ellers, at den australske midtbanespiller Mustafa Amini var fortid i klubben efter sæsonen. Nu har parterne lavet en kontrakt frem til årsskiftet.

AGF meddeler, at Amini ellers havde lavet en aftale med en ny klub, men da der opstod problemer med kontrakten, besluttede han i stedet at søge tilbage til Aarhus.

- Amini har oplevet den grimme side af fodbolden hen over sommeren, siger AGF's sportschef, Peter 'PC' Christiansen, til klubbens hjemmeside og tilføjer:

- Men nu kommer han tilbage til Aarhus og genoptager sin karriere hos os. Den skuffelse og oplevelse, han har været igennem, skal vi sammen have vendt til noget positivt, så vi får ham at se med den vildskab og hidsighed, der har kendetegnet ham, når han har været bedst i den hvide trøje.

Australierens fysiske forfatning er endnu ikke på højde med holdkammeraternes efter en måned uden en klubkontrakt.

- Så de første uger kommer til at gå med vores fysiske træner og sundhedsstab for at indhente den form, der kræves for at spille for AGF, siger sportschefen.

En kompliceret situation

27-årige Amini spillede fire år i AGF, efter at han havde tilbragt en enkelt sæson i Randers.

I sidste sæson var han en af de bærende kræfter på David Nielsens mandskab, som vandt bronze og sikrede sig adgang til Europa League-kvalifikationen. Han nåede at spille 132 kampe for AGF, inden han nu er tilbage for at øge det antal.

- Den situation, jeg har oplevet, er meget kompliceret, og der foregår nu et retligt forløb, hvorfor jeg ikke vil sige noget om den situation. Nu ser jeg fremad og glæder mig over, at muligheden er opstået for at vende tilbage til den klub og by, som jeg og min familie holder så meget af, siger Amini.

AGF indleder Superliga-sæsonen den 14. september, når traditionsklubben Vejle Boldklub kommer på besøg.