Tour de France

Dansker ville ikke hjælpe til - havnede i stort udbrud ved en fejl

Danskerne Søren Kragh Andersen og Michael Mørkøv var begge to med i lørdagens store udbrud, da 8. etape af Tour de France blev kørt.

Det var god grund til at kippe med dannebrog i dag. Der var således to danskere med i det store udbrud på 8. etape af Touren.

Søren Kragh Andersen havde inden etapen proklameret, at han ville med i udbrud. Så det var ingen overraskelse, at han var med.

Michael Mørkøv derimod. Han havde intet meldt ud, og det var da også til stor overraskelse, at han lige pludselig befandt sig i et udbrud med 12 andre ryttere et kvarter foran feltet.

- Det var ikke helt planlagt, at jeg skulle i udbrud. Jeg kørte egentlig bare med i starten for at prøve at neutralisere det. Vi var ikke interesserede i, at der skulle komme sådan en stor gruppe afsted. Så blev der sluppet bagved, siger Mørkøv til TV 2 SPORT.

Selvom planen var at neutralisere det store angreb, endte Mørkøv altså med at være en del af udbruddet.

Derfor havde han heller ingen interesse i at hjælpe til.

- Der var ikke så meget at gøre. Jeg satte mig bare på hjul. I starten var der ryttere, der argumenterede for, at jeg skulle køre med rundt, men der var ikke nogen som helst idé i, at jeg kørte rundt der.

- Det var bare at tage det som en forholdsvis nem dag og så se, om jeg kunne komme med over stigningerne. Og så skulle jeg hjælpe Julian Alaphilippe, hvis det blev nødvendigt.

Holdkaptajn ude af klassementet

Og netop Julian Alaphilippe kunne godt have brugt hjælp på 8. etape.

Han forsøgte sig med et angreb på etapens sidste stigning, men det kom til at koste dyrt. Blot få sekunder senere eksploderede han fuldstændig.

Derfra kunne de resterende klassementsfavoritter køre fra franskmanden, der sidste år kørte i gult i store dele af Touren.

Alaphilippe endte således med at komme i mål hele 18 minutter efter etapevinderen Nans Peters, hvorfor han nu er 11'42" efter Adam Yates i den gule trøje.

Det ligner derfor, at Decuininck - Quick Step nu skal satse på, at Julian Alaphilippe kan lege med om etapesejre.