Fodbold

Engelske stjerner misser kamp mod Danmark efter brud på coronaregler

Et brud på coronarestriktioner koster Mason Greenwood og Phil Foden deltagelsen i tirsdagens landskamp mod Danmark i Parken.

Mason Greenwood og Phil Foden kommer ikke i aktion tirsdag aften mod Danmark i Nations League.

Det står klart, efter at det engelske fodboldforbund, FA, mandag har bekræftet på Twitter, at de to stjernespillere er blevet ekskluderet fra landsholdstruppen.

Flere britiske medier - heriblandt BBC og Sky Sports - skriver, at udelukkelsen skyldes, at Mason Greenwood og Phil Foden skulle have forbrudt sig mod de gældende coronarestriktioner efter lørdagens landskamp mod Island.

Ifølge den islandske avis DV skulle Mason Greenwood og Phil Foden, der til daglig spiller i henholdsvis Manchester United og Manchester City, have haft kvindeligt besøg på deres respektive hotelværelser efter 1-0-sejren.

Men det afviser den engelske landstræner, Gareth Southgate.

- Der er ikke sket noget i vores område på hotellet. Vi er stadig i gang med at undersøge sagen, da det blev bragt til vores opmærksomhed et par timer inden træningen, så vi er stadig i gang med detaljerne. Hvad der står klart, er, at der er tale om en overtrædelse af Covid 19-retningslinjerne, siger landstræneren ifølge BBC.

"De har været naive"

DV skriver, at den engelske trup har været underlagt strenge coronarestriktioner i forbindelse med besøget på Island, da de fik dispensation for den karantæne på fem dage, der normalt gælder, når man rejser til Island.

- De (Mason Greenwood og Phil Foden, red.) har været naive, og vi har håndteret det på en passende måde. Jeg genkender deres alder, men hele verden kæmper med en pandemi, og der er et ansvar, som alle, uanset alder, skal leve op til. Vi undervurderer ikke vigtigheden af at holde den boble, som vi har, siger Gareth Southgate.

Mason Greenwood og Phil Foden var ikke med i englændernes sidste træning inden afrejsen til Danmark.

I lørdagens kamp mod Island på udebane startede Phil Foden inde og blev skiftet ud efter 68 minutter, mens Mason Greenwood kom på banen efter 78 minutter.