Fodbold

Hjulmand får sit første point som landstræner mod England

Scoringerne udeblev, da Danmark tirsdag aften tog imod England i Parken.

Kasper Hjulmand kan sætte sit første point på kontoen som landstræner for Danmark.

Det skete efter tirsdagens landskamp på hjemmebane mod England, hvor det blev 0-0 i anden spillerunde i Nations League.

Danmark havde undervejs flere gode chancer, og med ti minutter tilbage af kampen kom Christian Eriksen frem til en stor chance, men han sparkede over det engelske mål med venstrebenet.

Dybt inde i overtiden var England tæt på at få sejren, da Harry Kane efter en stor dansk fejl kom forbi Kasper Schmeichel og skød på mål. Til Danmarks held nåede Mathias 'Zanka' Jørgensen tilbage og sparkede bolden væk på målstregen.

Danmark kom anderledes ud til kampen

Hjulmand havde været i taktikrummet med de danske spillere, som kom anderledes ud til kampen.

Danmark forsøgte sig denne gang med et varieret presspil, hvor spillerne kun i perioder gik højt op og stressede englænderne på samme tid. Det betød, at England havde bolden mere end Danmark.

Det var en forskel fra kampen mod Belgien, som konstant blev mødt af et højt dansk pres i de første 45 minutter af lørdagens kamp.

Danskerne afventede denne gang lidt mere, og englænderne havde svært ved at skabe farlige situationer. Derimod havde Danmark flere chancer for at bringe sig foran i kampen.

Den største i første halvleg tilfaldt Nice-angriberen Kasper Dolberg, som blev sat flot op af Christian Eriksen efter 37 minutter.

Eriksen tørrede den engelske stopper Eric Dier og spillede Dolberg helt alene med Englands keeper Jordan Pickford, som reddede skudforsøget.

Martin Braithwaite kom også frem til flere gode muligheder, men for anden kamp i træk viste Barcelona-angriberen manglende skarphed. Venstrebacken Robert Skov kom mere med frem og havde også et forsøg på frispark, som gik langt over mål.

Andreas Christensen havde styr på Kane

England blev kun noteret for en afslutning fra Jadon Sancho i første halvleg, men den blev ikke farlig.

I det danske forsvar spillede Andreas Christensen for anden kamp i træk med stor autoritet og neutraliserede Harry Kane, som var forreste mand for England.

Ved siden af sig havde Andreas Christensen ikke anfører Simon Kjær, som blev sparet, men derimod Mathias "Zanka" Jørgensen, som efterlod et godt indtryk. Kjær kom ind til slut.

Zanka i duel med Kane

På midtbane havde Hjulmand fundet plads til debutanten Christian Nørgaard i stedet for Pierre-Emile Højbjerg. Det var de to eneste ændringer på holdet i forhold til kampen mod Belgien.

Nørgaard kom ind og greb chancen som et godt alternativ til Højbjerg. Brentford-spilleren markerede sig blandt andet med nogle syngende tacklinger og sikker boldomgang.

Der blev gået mere til stålet efter pausen, spillerne råbte højere og tacklede hårdere. Den ekstra tænding medførte også, at selve fodboldkampen i perioder blev mere rodet og uskøn.

Danmark havde svært ved at spille sig igennem de otte englændere, der næsten konstant forsvarede.

Det blev til to danske forsøg fra distancen, men det ene blev blokeret, og det andet voldte ikke Jordan Pickford problemer.

Harry Kane headede over mål

I stedet begyndte England at vise offensiv pondus.

Efter 69 minutter headede Harry Kane lige over mål, og minuttet efter fik Raheem Sterling testet Kasper Schmeichel, som parerede til hjørnespark.

Et kvarter før tid kom Rasmus Falk på banen i stedet for Dolberg og fik dermed sin første landskamp siden 2013 og sin anden af slagsen.

Falk kom uimponeret på banen og gav prøver på sine kreative idéer og smarte vendinger.

Store chancer til sidst

I det 81. minut fik Eriksen en af den slags chancer, der bør få måltavlen til at blinke, men han sparkede bolden over mål fra tæt hold, efter at Yussuf Poulsen havde fundet ham fri i feltet.

England fik dog en endnu større chance i overtiden, hvor Harry Kane rundede Kasper Schmeichel og blot skulle finde det tomme net.

Harry Kane havde en stor chance til sidst i kampen.

Men på målstregen kom Mathias "Zanka" Jørgensen og fik reddet. Og så endte det hele med pointdeling.

Danmark skal spille seks kampe yderligere i den resterende del af 2020.

Den næste kamp er en testkamp mod Færøerne i oktober, og dernæst venter to kampe i Nations League mod Island og England.