Fodbold

DBU jubler over comeback til TV 2: - Det er en rigtig god nyhed

De danske landskampe kan fra 2022 ses på TV 2. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Union glæder sig til et samarbejde med TV 2 og til at nå ud til endnu flere danskere med landsholdsfodbold.

- Det er en rigtig, rigtig god nyhed.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra den administerende direktør i Dansk Boldspil-Union, Jakob Jensen, efter det onsdag blev officielt, at landsholdet vender tilbage til TV 2.

Fra 2022 og seks år frem er de danske landsholdskampe igen tilbage på TV 2, der har lavet en rettighedsaftale med det europæiske fodboldforbund, UEFA.

Det vækker stor glæde hos DBU, der ser frem til at få landsholdsfodbolden ud i endnu flere danske stuer.

- Fodbolden kan samle danskerne på tværs af aldersgrupper, køn og etnicitet om fodbold. At vi nu kan nå ud til endnu flere danskere med vores fantastiske landshold er simpelthen bare en god nyhed, udtaler administrerende direktør, Jakob Jensen, til TV 2 SPORT.

- Vi glæder os rigtig meget til at samarbejde med TV 2 og bruge alle de flader, som TV 2 har til at skabe et super spændende indhold, der bringer danskerne endnu tættere på landsholdet.

Udover alle kampe i EM- og VM-kvalifikationskampe, Nations League- og venskabskampe har TV 2 sammen med DR sikret sig rettighederne til EM i 2024 og 2028.

- TV 2 når bare bredere ud

TV 2 havde senest rettighederne til de danske landsholdskampe i en lang årrække frem til 2014, hvor rettighederne overgik til SBS Discovery - nu Discovery Networks.

Her er landsholdet lige siden blevet vist på Kanal 5, hvor seertalene har været svigtende det seneste års tid. Hovedsageligt grundet en konflikt mellem Yousee og Dicovery Networks, der ikke har kunne blive enige om en aftale for udbud af kanaler.

Det kunne særligt ses på lørdagens landskamp mod Belgien, hvor 357.000 ifølge Kantar Gallup fulgte kampen i TV.

- Vi har haft et rigtig fint samarbejde med Discovery, som vi har været glade for, men når det er sagt, så er TV 2 jo bare en kanal, der når endnu bredere ud i hele Danmark, fortæller DBU-direktør, Jakob Jensen.

- Dermed får vi forudsætningen for at vise endnu flere danskere alt det, som vores landshold kan og dermed skabe det fællesskab, som så mange af os har oplevet landsholdet skabe gennem vores liv.

Udover landsholdsfodbold sikrede TV 2 og TV 2 PLAY rettighederne til klubturneringerne Europa League og Europa Conference League fra næste sommer, ligesom den spanske LaLiga er at finde hos TV 2 frem til 2026. Som det ser ud nu, er den italienske Serie A også på kanalen frem til 2021.