TV 2 køber rettighederne til landsholdet

TV 2 har sikret sig rettighederne til alle herrelandsholdets kampe fra sommeren 2022 til sommeren 2028.

I en lang årrække frem til 2014 var TV 2 'Hele Danmarks hjemmebane', da herrelandsholdets kampe blev vist på kanalen.

Fra sommeren 2022 vender landsholdet så tilbage på TV 2, der har lavet en rettighedsaftale med det europæiske fodboldforbund, UEFA, som løber frem til 2028.

Udover alle kampe i EM- og VM-kvalifikationskampe, Nations League- og venskabskampe har TV 2 sammen med DR sikret sig rettighederne til EM i 2024 og 2028.

- Det er ikke mindre end fantastisk, at det er lykkedes igen at få herrefodboldlandsholdet tilbage på 'Hele Danmarks hjemmebane'. På TV 2 gør vi alt, hvad vi kan, for at samle danskerne om store begivenheder, og er der noget, som kan samle danskerne, er det vores bedste landshold i fodbold og håndbold, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

- Med den nye aftale er fodboldlandsholdet tilbage på den helt store scene, og vi glæder os til at udvikle og genskabe den store begejstring om fodboldlandsholdet.

Alle Danmarks landskampe vil blive sendt direkte på TV 2s hovedkanal.

Sammen med DR har TV 2 også rettighederne til at vise VM i 2022. Fordelingen af kampe er endnu ikke fastlagt, men kampene bliver fordelt ligeligt.

DBU-skuffelse over seertal

Tilbage i 2013 købte SBS Discovery - nu Discovery Networks - rettighederne til at vise det danske landsholds kvalifikationskampe, mens slutrunderne fortsat lå hos TV 2 og DR.

Landsholdet er blevet vist på Kanal 5, hvor lørdagens seertal til Nations League-kampen mellem Danmark og Belgien mødte skuffelse i Dansk Boldspil-Union. Ifølge Kantar Gallup fulgte 357.000 med bag skærmen.

- Der er det vigtige forbehold, at vi ikke ved, hvor mange danskere der har streamet kampen på Dplay. Vi håber, det er mange, for det lyder meget lavt, sagde kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer, til Ekstra Bladet.

- Det er skuffende og overraskende, for vi har selv mærket en kolossal interesse, når vi har lavet indhold som video eller podcast og lagt det på de sociale medier.

Til sammenligning så mere end en million mennesker i Danmark med, da landsholdet i november kvalificerede sig til EM. I den mellemliggende periode har Discovery Networks mistet sin plads hos tv-udbyderen Yousee, da deres forhandlinger brød sammen.

Nyheden falder i god jord hos DBU.

- Det er en rigtig, rigtig god nyhed, fortæller administrerende direktør i DBU Jakob Jensen til TV 2 SPORT.

- Fodbolden kan samle danskerne på tværs af aldersgrupper, køn og etnicitet om fodbold. At vi nu kan nå ud til endnu flere danskere med vores fantastiske landshold, er simpelthen bare en god nyhed.

Også kampe uden Danmark

Foruden de danske landskampe og slutrunderne indeholder aftalen med UEFA en lang række andre landskampe fra både EM- og VM-kvalifikationerne, Nations League og venskabskampe.

Det drejer sig om cirka 1200 landskampe, som bliver vist på TV 2s kanaler og på TV 2 PLAY.

- Denne aftale er selvfølgelig af kæmpestor betydning for os. Det danske fodboldlandshold betyder meget for så mange danskere, og de fleste af os har minder om store øjeblikke med landsholdet, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

- Aftalen er også fantastisk for vores sportskanaler TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og selvfølgelig for TV 2 PLAY, hvor du kan få det hele. Landsholdsfodbold er noget helt specielt, og vi vil kunne tilbyde et utal af kampe med de bedste landshold i Europa.

Aftalen mellem TV 2 og UEFA kommer i kølvandet på en anden aftalen mellem parterne.

I maj købte TV 2 og TV 2 PLAY nemlig rettighederne til klubturneringerne Europa League og Europa Conference League fra næste sommer, ligesom den spanske LaLiga er at finde hos TV 2 frem til 2026. Som det ser ud nu, er den italienske Serie A også på kanalen frem til 2021.

- Der vil ikke være mange uger om året, hvor der ikke vil være topfodbold på vores platforme. Når klubfodbolden ligger stille, tager landsholdene over. Vi fodboldfans bliver forkælet, siger Frederik Lauesen.