Fodbold

FCK vil have udsat derby mod Brøndby

PArken Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

FC København havde regnet med at kunne lukke 12.000 tilskuere ind i Parken på søndag, men må nu nøjes med 500 grundet skærpede restriktioner.

FC København anbefaler, at man udsætter søndagens derby mod Brøndby grundet de skærpede restriktioner for at bremse smitten af coronavirus i Københavnsområdet.

Det skriver klubben tirsdag på sin hjemmeside.

- Vi har foreslået Divisionsforeningen, at kampen bliver udskudt, siger direktør Lars Bo Jeppesen og uddyber:

- Vi står nu med 12.000 tilskuere, der ikke kan komme ind og se kampen under ordnede forhold, men i stedet vil finde alternativer, hvor vi ikke har indflydelse på, om det afvikles korrekt med afstand, hygiejne og smittesporing.

Tirsdag præsenterede regeringen en række nye tiltag for at bremse den stigende smitte, der er oplevet i og omkring København de seneste uger.

Her kunne Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortælle, at ordningen, der tillader flere tilskuere til kampe i Superligaen, suspenderes frem til 1. oktober i 17 kommuner i Hovedstadsområdet.

- Vi skærper ordningen for afvikling af superligakampe. Der må kun være 500 mennesker fysisk til stede på stadion, siger Heunicke.

Ingen smittede på fodboldstadion

Suspenderingen rammer Superliga-klubberne Lyngby, Brøndby samt FC København.

Lars Bo Jeppesen ærgrer sig over tirsdagens suspendering, da han og resten af FC København er af den overbevisning, at man "kan håndtere kampe med tilskuere på forsvarlig vis".

- Der har i øvrigt os bekendt ikke været et eneste tilfælde af smitte, der har kunne spores tilbage til et fodboldstadion, og derfor kan det også være svært at forstå beslutningen om ikke at afvikle kampe med tilskuere. Vi håber selvfølgelig ikke, at det er signalpolitik, og at der er gode faglige argumenter bag så væsentlig en beslutning, slutter Lars Bo Jeppesen.

Også Divisionsforeningen mener, at reglen om kun at lukke 500 mennesker ind rammer klubber, der er i stand til at eksekvere efter de tidligere retningslinjer, hvor man kunne dele stadion ind i forskellige sektioner for at få flere tilskuere til kampene.

Ingen kommentarer fra Brøndby eller Divisionsforeningen

Ritzau har været i kontakt med Brøndbys kommunikationsafdeling, som dog ikke ønsker at kommentere FCK's ønske om at flytte kampen. Klubben henviser i stedet til Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Han er dog ikke meget mere meddelsom.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmodning fra FC København. Men ellers har jeg ingen kommentarer. Vi kan og vil ikke kommentere på turneringsplanlægning, medmindre vi har lavet den, siger Claus Thomsen.

Det er lokale stigninger i antallet af coronasmittede, der har fået regeringen til at stramme skruen i en række kommuner.