Fodbold

FC Midtjylland tager stor sejr - kun én runde fra Champions League

Anders Dreyer kom på tavlen, da FC Midtjylland spillede sig videre til playoff-runden i Champions League.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Schweiziske Young Boys kunne intet stille op, da FC Midtjylland onsdag aften spillede sig videre til playoff-runden om at komme i Champions League.

En hjemme- og udekamp mod tjekkiske Slavia Prag er, hvad der nu står i vejen for FC Midtjyllands drømme om en plads i Champions League.

Det står klart, efter de danske mestre onsdag aften på hjemmebane besejrede schweiziske Young Boys med 3-0 i kvalifikationen til Europas største klubturnering.

Resultatet betyder, at FC Midtjylland nu er klar til playoff-runden mod det tjekkiske mesterhold om en plads i det eftertragtede Champions League-gruppespil.

FC Midtjylland-Young Boys 3-0

  • 1-0: Jordan Lefort - selvmål (51')
  • 2-0: Anders Dreyer (61')
  • 3-0: Awer Mabil (84')

Hvis FC Midtjylland kvalificerer sig til hovedrunden i Champions League, vil det være første gang i klubbens historie.

Ender det derimod med et nederlag mod Slavia Prag, er danskerne sikre på en plads i gruppespillet i Europa League.

Referat

Af Ritzau

Young Boys kom ellers til Herning efter endnu et europæisk gruppespil til samlingen. Og allerede efter lidt over et minut var gæsterne tæt på at tage et stort skridt i den retning.

Den hyperfarlige angriber Jean-Pierre Nsame slap igennem efter en simpel dybdeaflevering, men Jesper Hansen diskede op med en god redning på det flade spark.

Efter at have rystet det, der kunne have været den værst tænkelige start, af sig, kom hjemmeholdet bedre med og kom selv frem til et par halve muligheder, hvor den sidste aflevering manglede præcision.

FCM i problemer flere gange

Men når Young Boys satte sig for at spille hurtigt, kom midtjyderne i problemer, og de teknisk stærke schweizere stod for de største chancer.

Nsame var igen tæt på, da han fik en friløber ti minutter før pausen. Men endnu en gang var Jesper Hansen redningsmanden - denne gang på en afslutning højt i målet.

Kort inden Young Boys-chancen havde en manglende straffesparksdom fået FCM-bænken i det røde felt. Midtjyderne mente, at en Young Boys-spiller havde armen ulovligt på bolden i feltet, men dommeren vinkede afværgende.

På grund af regler udstukket af Uefa må klubberne ikke lukke fans ind til kampe i Europa for tiden, så med de tomme tribuner som kulisse var hjemmeholdets frustration tydelig.

Det stod 0-0 ved pausen, og det var begge hold tydeligvis indstillet på at lave om på fra anden halvlegs start.

Selvmål sendte Midtjylland på sejrskurs

Knap var halvlegen sparket i gang, før Sory Kaba fik en stor hovedstødschance. Og få minutter senere var det gæsternes Christian Fassnacht, som brændte med hovedet.

Værternes forløsning kom efter 50 minutter.

Et frispark fra Anders Dreyer endte på armen af Jordan Lefort og sejlede i schweizernes eget net.

Spillerne jubler efter en scoring i 3-0-sejren, der bragte FC Midtjylland et skridt tættere på Champions League

Det satte holdet fra Bern under pres, da det hele skulle afgøres i onsdagens opgør. Men i stedet for en udligning blev føringen udbygget.

Efter en time strøg Paulinho til baglinjen. Brasilianerens indlæg strejfede overliggeren og landede hos Kaba, der uselvisk serverede den fladt for Dreyer. 2-0.

Drømmeoplæg fra Pione Sisto

Hjemvendte Pione Sisto blev sendt på banen, og han stod for det fornemme oplæg til kampens sidste mål, som i to omgange blev sat ind af Mabil.

Schweizerne skulle endda være glade for at slutte med 11 mand på banen, for med kvarter igen blev Dreyer nedlagt af Fassnacht, som noget uforståeligt slap med et gult kort.

Young Boys forlod Herning med frustration, mens FC Midtjyllands drømme om en plads i Champions League kun er to kampe fra at gå i opfyldelse.