Fodbold

Her er ti stortalenter, der kan dominere i Serie A

Der er flere unge talenter, der har brilleret i den italienske Serie A de seneste sæsoner.  TV 2 SPORT

Der er mange talentfulde spillere i Serie A, som allerede har vist prøver på potentialet. Vi ser nærmere på 10 af de bedste, unge spillere.

Talenterne pibler frem i Serie A i disse år, og flere af dem har allerede fået debut på landsholdet og er på kontrakt i store klubber.

I denne artikel ser vi nærmere på ti af de største talenter, der kan brage igennem lydmuren i Serie A over de kommende 38 runder med start fra denne weekend.

De fleste Serie A-følgere er allerede bekendt med stjerner som Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Matthijs de Ligt (Juventus), Nicolò Zaniolo (AS Roma) og selv nytilkomne Achraf Hakimi (Inter), men selvom de alle er 21 år og stadig er at betragte som "talenter", er de så etablerede navne i ligaen, at vi er gået uden om dem.

Alligevel er der sikkert nogle spillere, som klinger velkendt i ørerne, mens andre har fået knap så meget opmærksomhed. AC Milan og Bologna er bedst repræsenteret med hver to spillere og yderligere en spiller på bobler-listen.

Adgangskravet til top 10-listen er, at spillerne maksimalt må være 21 år. De er oplistet i vilkårlig rækkefølge.

Sandro Tonali, 20 år (AC Milan)

Sandro Tonali blev udtaget til det italienske landshold, da han var 18 år og spillede i Serie B.

Hvis Sandro Tonali gerne vil bryde ud af prædikatet som ”den nye Andrea Pirlo”, har han truffet alle de forkerte valg.

Ligesom Pirlo brød Tonali igennem i Brescia, og nu er han netop skiftet til AC Milan, hvor Pirlo op gennem 00’erne etablerede sig som en verdensklassespiller. De spiller den samme position, hvor de dirigerer spillet fra midtbanen, og, nå ja, så har de samme, lange hårpragt…

Så lighederne er slående.

I forhold til Pirlo har Tonali større fysisk kraft at sætte modstanderne under pres med, og hans løbestyrke kan også gøre ham til en mere dynamisk spiller end Pirlo. Så potentialet til at bryde ud af Pirlos skygge er bestemt til stede.

Men nu kommer der mere fokus på den unge komet efter skiftet til AC Milan, der måtte kæmpe hårdt med byrivalerne fra Inter om Tonalis underskrift. Tonali har optrådt tre gange for Italien.

Dejan Kulusevski, 20 år (Juventus)

Dejan Kulusevski er netop skiftet til Juventus efter en sæson på udlån hos Parma.

Den rødhårede svensker var en af sidste sæsons bedste, unge spillere. Formen var så god, at Juventus allerede i januar slog kløerne i ham, men han fik mulighed for at spille sæsonen færdig hos Parma.

Dejan Kulusevski var en af nøglerne i Parmas kontrafase i sidste sæson, hvor han med sin hurtighed, balance og driblestyrke truede modstanderne. Det blev til i alt 10 sæsonmål.

Hos Juventus bliver der mindre plads at boltre sig på, da modstanderne ofte vil stå længere tilbage på banen. Kulusevski skal formentlig kæmpe med Paulo Dybala om en startplads.

På det svenske landshold debuterede han sidste efterår.

Kulusevski viser flot teknik og sender den ind bag Veronas målmand. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Dusan Vlahovic, 20 år (Fiorentina)

Dusan Vlahovic tæt på en scoring mod Napoli.

Den fysisk stærke serber på 190 centimeter fik en del spilletid i sidste sæson, da Franck Ribéry blevet langtidsskadet. Endnu har han ikke forløst sit talent over en længere periode, men har i glimt vist fine prøver på, at han kan stå foran et gennembrud.

Han er stærk, teknisk god og sparker knaldhårdt og præcist til bolden med sit venstreben. På den led har han potentialet til at blive en komplet angriber.

Det blev til seks mål for La Viola i sidste sæson. Endnu har han ikke fået sin debut på det serbiske landshold.

Marash Kumbulla, 20 år (AS Roma)

Marash Kumbulla i Veronas gule dragt i duel med Paulo Dybala.

Oprykkerne fra Hellas Verona klarede sig over al forventning i sidste sæson, hvor det blev til en 9. plads. En af de spillere, som hurtigt tiltrak sig opmærksom var forsvarsspilleren Marash Kumbulla.

Hans stærke debutsæson i den bedste række fik tidligere i denne uge AS Roma til at hente ham til den italienske hovedstad.

Kumbulla, der tårner sig op med 191 centimeter, er god til at læse spillet og kommer ofte foran sin modstander med sin aggressive spillestil.

Han er født i Italien af albanske forældre og har valgt at spille for Albanien. Sidste år debuterede han i en EM-kvalifikationskamp på landsholdet, og derfor er han låst for den lille Balkan-nation fremover.

Rafael Leão, 21 år (AC Milan)

Rafael Leão takker for kampen til Cristiano Ronaldo. 4-2 vandt AC Milan ganske overraskende.

I sin debutsæson hos AC Milan scorede portugiseren seks gange i Serie A. Sidste efterår brugte han på at vænne sig til ligaen, og efter coronapausen var der en klar fremgang at se hos Leão.

Tilgangen af Zlatan Ibrahimovic i januar og formstærke Ante Rebic gjorde dog, at Rafael Leão har haft svært ved at spille sig i startopstillingen.

Leão har et eksplosivt antrit, men skal lære at blive køligere foran mål. På sigt kan han blive Zlatans afløser i AC Milan, hvis han kan fortsætte sin udvikling.

Endnu er det ikke blevet til spilletid for Portugal.

Leao sender den gennem benene på forsvarspilleren og ind i netmaskerne. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Takehiro Tomiyasu, 21 år (Bologna)

Takehiro Tomiyasu scorede kun ét mål i sidste sæson, men det var til gengæld også et brag af et langskud mod AC Milan.

’Alsidighed’ er et af de første adjektiver, der dukker op, når man skal beskrive den japanske forsvarsspiller Takehiro Tomiyasu. Han spiller med både højre og venstre ben, kan spille i det centrale forsvar og som back, og så lavede han et spektakulært langsskudsmål mod AC Milan i sidste sæson.

Siden skiftet fra den lille, belgiske klub Sint-Truiden sidste sommer har Tomiyasu ikke været til at komme uden om i Bolognas forsvarskæde.

Tomiyasu har en imponerede fysik med sin højde på 188 centimeter og stor nærkampsstyrke. Fortsætter han sin udvikling, spiller han næppe mere end næste sæson i Bologna.

På det japanske landshold har han allerede optrådt 18 gange, og han bliver formentlig en spiller, vi kommer til at se flere gange ved de kommende VM-slutrunder.

Den unge, japanske højreback Tomiyasu overrasker med langskudsmål mod AC Milan. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Victor Osimhen, 21 år (Napoli)

Der er store forventninger til Victor Osimhen i Napoli.

Der er store forventninger til Victor Osimhen, som indtil videre er den dyreste spiller i Serie A i transfervinduet.

Det blev Napoli, der fik vristet ham fri af franske Lille for en klubrekord på op til 80 millioner euro, hvis alle bonusklausuler bliver indfriet.

De seneste to år har Osimhen haft raketfart på karrieren. I sommeren 2018 kom han til Charleroi i Belgien, og allerede året efter stod Lille klar med en kontrakt. Nu et år senere er han manden, der skal sparke Napoli tilbage i Champions League.

Angriberen er iskold foran mål, har et hårdt og præcist spark og har samtidig også et godt blik for sine medspillere.

På det nigerianske landshold har han lavet fire mål i otte kampe.

Alessandro Bastoni, 21 år (Inter)

Alessandro Bastoni har haft godt fat i angriberne i denne sæson.

Det kræver et specielt talent at holde bundrutinerede Diego Godín ude af startopstillingen i Inter i store dele af sidste sæson. Men det var virkeligheden for Alessandro Bastoni, der allerede som 18-årig blev købt for svimlende 31 millioner euro i Atalanta.

I forrige sæson var han udlånt til Parma, hvor han nød godt af at have Bruno Alves som læremester, og i sidste sæson spillede han sig i Inters startopstilling fra december.

Potentialet for den vestrebenede forsvarer rækker til at blive en bærende kraft i Inter i de næste mange sæsoner.

Bastoni var for første gang udtaget til det italienske landshold i forbindelse med Nations League-kampene i denne måned, men han fik ikke spilletid.

Efter en flot Moses-aktion kan Bastoni heade bolden ugeneret i nettet. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Mert Müldür, 21 år (Sassuolo)

Mert Müldür forsøger at blokere et indlæg fra en Lazio-spiller.

Efter coronapausen var Sassuolo et af de mest underholdende mandskaber at følge i Serie A i sidste sæson.

Der var fart over offensiven, og den tyrkiske højreback Mert Müldür var med til at skabe panik hos modstanderne. Han er hurtig, prøver gerne at drible forbi sin modstander og slår fine indlæg.

For et år siden skiftede Müldür fra Rapid Wien i Østrig, hvor han er født og opvokset, til Sassuolo. Sammen med Sassuolo kan Müldür blive en af de store overraskelser i denne sæson.

Tre landskampe har han spillet for Tyrkiet.

Musa Barrow, 21 år (Bologna)

Musa Barrow blev matchvinder i 2-1 sejren på udebane over Inter.

Der er gang i et gambiansk fremstød i Serie A i disse år. Hos Bologna er det to gange ’Musa’ med efternavnene Barrow og Juwara, der ser lovende ud.

Barrow er udlejet fra Atalanta på en halvanden-årig aftale, og han sluttede sidste sæson så stærkt af, at han måske kan mænge sig i den øverste del af topscorerlisten i denne sæson.

I 11 kampe efter coronapausen blev det til seks mål, så han endte på ni scoringer i Serie A efter at have spillet hos Atalanta frem til januar.

De lange, tynde ben flytter Barrow lynhurtigt, og efterhånden kommer der mere præcision på skuddene også.

Tre gange har han repræsenteret det gambianske landshold.

Barrow overlister målmanden ved sin første berøring efter en løftet aflevering. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Boblere

De 10 foregående spillere har allerede vist, at de kan begå sig i Serie A. Nu skal de blot tage næste skridt i deres udvikling og blive ligaprofiler.

På boblerlisten over spillere, der kan stå foran et gennembrud, finder vi:

  • Musa Juwara, 18 år (Bologna)
  • Hamed Traoré, 20 år (Sassuolo)
  • Andrea Pinamonti, 21 år (Inter)
  • Brahim Díaz, 21 år (AC Milan)
  • Justin Kluivert, 21 år (AS Roma)

Følg Serie A i denne sæson på TV2 Sport X og TV2 Play.