Fodbold

Officielt: Gareth Bale vender hjem til Tottenham

Gareth Bale har spillet for Real Madrid siden 2013.  Vincent West / Ritzau Scanpix

Efter syv sæsoner i Real Madrid er Gareth Bale fortid i klubben. Han vender tilbage til Tottenham, hvor han tidligere har spillet.

En af fodboldsportens længste transfersager har omsider fået en ende: Gareth Bale forlader Real Madrid.

Waliseren vender tilbage til Tottenham Hotspur, hvor han spillede i syv sæsoner inden skiftet til den spanske hovedstad i 2013.

Bale skifter i første omgang til Tottenham på en étårig lejeaftale. Hans kontrakt med Real Madrid løber frem til sommeren 2022.

Samtidig har Tottenham sikret sig den 23-årige venstreback Sergio Reguilón, der ligeledes kommer til fra Real Madrid.

Ifølge den spanske sportsavis Marca kommer Spurs til at undvære Bale på banen i fire uger, da han fortsat døjer med en skade, han pådrog sig i den seneste landsholdssamling med Wales.

Det var i Tottenham, Gareth Bale fik sit store gennembrud og etablerede sig som en af verdens bedste fodboldspillere.

Klubben gav ham debut i Premier League i 2007/2008-sæsonen, og i alt nåede han at spille 146 kampe i Englands bedste række, inden Real Madrid skrev fodboldhistorie ved at købe Gareth Bale.

Fra verdens dyreste til udskældt i Madrid

Gareth Bale blev verdens dyreste fodboldspiller, da Real Madrid betalte cirka 750 millioner kroner for ham i sommeren 2013. Siden er der sket meget – både på godt og på ondt.

Waliseren var med til at vinde to Champions League-titler samt VM for klubhold, inden han i 2016 forlængede sin kontrakt til 2022. I alt er det blevet til 15 titler med Real Madrid.

  • 2 mesterskaber
  • 1 pokaltitel
  • 1 Super Cup-titel
  • 4 Champions League-titler
  • 4 VM for klubhold
  • 3 UEFA Super Cup-titler
Gareth Bale scorede to mål, da Real Madrid vandt Champions League-finalen i 2018. Det ene scoring blev sat ind med et smukt saksespark.

De seneste sæsoner har dog været knap så gyldne for Bale, som de har været for Real Madrid.

Gennem adskillige måneder har det været begrænset med spilletid, og Bale har blandt andet været udskældt for at bruge mere energi på golf end på at spille fodbold i Real Madrid.

For et år siden deltog Bale ikke i en test, fordi han var ved at blive solgt, og siden har waliseren fordrevet en del tid med at lave sjov på udskiftningsbænken.

I juli var Bale ikke udtaget, da Real Madrid skulle fejre mesterskabet efter den sidste ligakamp, og således fik han en kedelig afsked med klubben, hvor han tidligere var selvskrevet til startopstillingen.

Der er sket meget, siden Gareth Bale blev præsenteret som Real Madrid-spiller i 2013.