Amerikansk investor køber SønderjyskE's fodboldhold

Superligaklubben SønderjyskE er kommet på amerikanske hænder.

En amerikansk investor - familien Platek med Robert Platek i spidsen - har købt de danske pokalvinder SønderjyskE. Det oplyser Superligaklubben på sin hjemmeside.

Klubben oplyser desuden, at holdet fortsat vil spille i lyseblåt. Der bliver heller ikke ændret på klubbens logo, værdier eller daglige ledelse, fremgår det.

- Salget giver SønderjyskE Fodbold mulighed for at konsolidere sig yderligere i 3F Superligaen, og det giver utvivlsomt mulighed for, at der kan lægges yderligere lag på den gode sportslige udvikling. Salget indebærer en betydelig økonomisk konsolidering, der ikke kan undgå også at få betydning for de sportslige ambitioner, skriver klubben blandt andet.

Handlen omfatter Sønderjyske Fodbold A/S samt SønderjyskE Ejendomme A/S. Det vil sige, at SønderjyskE's to håndboldhold samt ishockeyholdet ikke er en del af det amerikanske køb.

Forhandlinger gennem to måneder

SønderjysKE oplyser, at det er 'godt to måneder siden', familien Platek henvendte sig for at høre, om de regerende pokalmestre var til salg. Derfra er adskillige samtaler og møder endt med forhandlinger om et salg af selskabet bag Superligaklubben.

- Vi har før oplevet, at der har været en vis interesse for vores Superliga-projekt, selv om vi ikke har haft et til salg-skilt om halsen, men denne gang kom interessen fra de rigtige, og den var meget konkret og seriøs. Det første, Robert Platek sagde efter at have udtrykt ros og respekt, var: ”What can I do for you”, og det understreger, at han virkelig ønsker at favne og hjælpe. Jeg er ikke naiv, og jeg ved godt, at der er mere i det, men tilgangen betød, at vi med det samme var på bølgelængde, siger bestyrelsesformand i SønderjyskE Elitesport Claus Guldager og tilføjer:

- SønderjyskE er grundlagt og drevet af sønderjyder, men vi har indset og erkender, at en ny ejer kan drive det endnu videre. I SønderjyskE’s bestyrelse har vi derfor ikke været i tvivl om, at det er rigtigt at sælge til netop familien Platek, og vi er heldigvis blevet bakket op af SønderjyskE-projektets mange grundlæggere, siger Claus Guldager.

Købet af SønderjyskE Fodbold og SønderjyskE Ejendomme er et familieprojekt. Hverken klubben eller familien Platek ønsker at oplyse, hvad prisen for de to selskaber har været.

Sønderjyske Elitesport, der til daglig forkortes SønderjyskE, blev dannet i 2004. Fodboldklubben var en sammenlægning af Haderslev FK og HFK Sønderjylland.

Klubbens største resultater er pokaltitlen i 2020 og en andenplads i Superligaen i 2015/2016-sæsonen. SønderjyskE har været en fast del af Superligaen siden 2008/09-sæsonen.