Danmark tager ny storsejr i EM-kvalifikationen

De danske fodboldkvinder vandt tirsdag over Malta og kan så småt se frem til afgørende kampe mod Italien.

Det danske kvindelandshold i fodbold tromlede tirsdag aften over Malta i EM-kvalifikationen, hvor det blev til en storsejr på 8-0.

Dermed har Danmark vundet alle sine syv hidtidige kampe i EM- kvalifikationen, hvor der resterer tre kampe. To af de tre er afgørende opgør mod Italien, der også har vundet alle sine kampe hidtil.

Tirsdagens opgør blev som forventet indledt med Danmark i fuld kontrol. Og der gik heller ikke længe, før danskerne kom på måltavlen for første gang.

Anfører Pernille Harder sendte et skarpt indlæg ind i Maltas felt, og her steg Stine Larsen til vejrs og pandede bolden ind til en tidlig 1-0-føring.

Få minutter senere blev endnu et godt indlæg omsat til scoring. Denne gang var det Nadia Nadim, der stod for hovedstødsmålet, og hun bragte dermed Danmark foran med 2-0 efter blot syv minutters spil.

Resten af første halvleg fortsatte Danmarks spilovertag, men Malta lykkedes i flere tilfælde med at blokere afslutningerne.

Kort før pausen øgede Nadim dog til 3-0 med et spark fra kanten af feltet.

PSG-spiller på måltavlen

Målscoringen fortsatte straks efter pausen, hvor Sanne Troelsgaard gjorde det til 4-0, inden der var spillet et minut af anden halvleg.

Pernille Harder, der er skiftet fra de tyske mestre Wolfsburg til engelske Chelsea, ville også være en del af målfesten. 27-årige Harder stod for scoringen til 5-0, inden det også blev 6-0 på et maltesisk selvmål.

Knap en halv time før slutfløjt blev en række af Danmarks vigtigste spillere skiftet ud. Ind kom Nanna Christiansen, Emma Snerle og Signe Bruun, og sidstnævnte skulle ikke bruge lang tid på at komme på tavlen.

PSG-spilleren blev spillet helt fri af Stine Larsen og kunne nemt score til 7-0.

Med et kvarters tid tilbage fordoblede Sanne Troelsgaard sin målscoring, da hun med et flot langskud gjorde det til slutresultatet 8-0.

Det var samme resultat som i første opgør mod Malta. Danmarks målscore hedder nu 41-0 efter kvalifikationens første syv kampe.

Næste opgave for Danmark er Israel på hjemmebane 21. oktober.

27. oktober venter Italien på udebane, inden holdet 1. december tager imod italienerne på hjemmebane i Viborg.