Fodbold

Atlético får et "dødsangreb" med 104 kampes karantæne tilsammen

Luis Suarez er blevet præsenteret i Atlético Madrid, og her kommer han til at danne et frygtindgydende par med Diego Costa.

Der er ikke noget at sige til, at forsvarsspillerne i LaLiga kan komme til at ryste lidt i bukserne, når de ser Atlético Madrids nye angrebsduo.

Luis Suarez har nemlig forladt FC Barcelona efter seks sæsoner og er skiftet til en de største konkurrenter i ligaen. Udover en masse mål tager angriberen også et ry og renommé med sig, der må siges at være kontroversielt og omdiskuteret.

Når man så tilføjer den lige så berygtede Diego Costa, der er i klubben i forvejen, til ligningen, er det et frygtindgydende angreb. Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Det er et dødsangreb med de to - både på den ene og den anden måde. Det kan godt være, at Diego Simeone (Atlético-træner, red.) indikerer, at nu skal vi tilbage til den gamle Atlético Madrid-stil med blod, sved og tårer, siger Mads Junker.

’Stemplet vil aldrig forsvinde’

I løbet af Suarez’ karriere har han haft karantæne i 60 kampe, og når man lægger det sammen med Diego Costas, er totalen på 104. Det viser en optælling fra Transfermarkt.

Men ifølge Mads Junker er de mange karantænedage og straffe noget, der hører fortiden til for begges vedkommende.

- De er begge to oppe i årene, så de har fået en masse erfaring og er blevet klogere. Luis Suarez har stadig en ærgerrighed, og det samme har Diego Costa, men de kommer ikke til at skabe sig, og det seneste halvandet år synes jeg ikke, man har set den der sindssyge, rå mentalitet.

- Jo ældre man bliver, jo mere bliver det pakket væk, siger Mads Junker.

Det er opsigtvækkende, at Barcelona forstærker en så stor modstander

Mads Junker, fodboldekspert TV 2 SPORT

Fodboldeksperten erkender dog også, at det er et markat, der altid vil sidde på de to angribere.

- Det er klart, at stemplet aldrig vil forsvinde, da de begge to har været vanvittige, hvor Suarez primært har nogle ekstraordinære sager. Men jeg synes, at hverken Diego Costa eller Luis Suarez har lavet noget ekstraordinært voldsomt de seneste to sæsoner. De får da et par advarsler og går aggressivt ind i dueller, men det gør angribere jo, siger han.

Mads Junker tror også på, at Suarez og Costa kan supplere hinanden, selvom de måske ikke skal spille på samme tid.

Ville Koeman ikke bruge ham?

Ifølge flere spanske medier står Atlético Madrid til at betale Barcelona seks millioner euro (cirka 45 millioner kroner) via bonusser for handlen.

Mads Junker mener, at prisen gør det til noget af en scoop for Madrid-klubben, da Luis Suarez stadig er en klasseangriber.

- Det er et fremragende skifte for Atlético og skidt for Barcelona. Det er opsigtvækkende, at Barcelona forstærker en så stor modstander med en så dygtig spiller for næsten ingen penge.

Fodboldeksperten mener, at det bliver svært for Barcelona at forstærke sig med det beløb, de har fået ind for Saurez. Det skal være spillere som Philippe Coutinho eller Ousmane Dembele, der også står klar på affyringsrampen, der skal få de store penge i kassen.

Derfor ser Mads Junker også kun én reel forklaring på, hvorfor Barcelona skipper ham afsted.

- Det eneste, der giver mening, er, hvis Ronald Koeman (ny Barcelona-træner, red.) virkelig ikke havde tænkt sig at bruge ham, og han bare ville være et ”problem” i omklædningsrummet på sigt. Så er det bedre at komme af med ham nu, fremfor at vi om et halvt år siger, at han skulle have været afsted før.

Efter blot 28 minutter af topopgøret mellem Barcelona og Atlético Madrid fik Diego Costa direkte rødt kort for tilnærmelser rettet mod dommeren. Video: TV 2 SPORT

Barcelona har sagt farvel til flere spillere

Ifølge Reuters har den 33-årige angriber skrevet under på en toårig aftale med hovedstadsklubben.

Luis Suárez, som kom til Barcelona i 2014, nåede at score 198 mål og vinde 13 titler.

I sidste sæson sad han ude i fire måneder med en meniskskade.

FC Barcelona har tidligere i dette transfervindue sagt farvel til blandt andre Arthur, Arturo Vidal, Ivan Rakitic og Nélson Semedo.