Barcelona vinder stort trods krisesnak

FC Barcelona indledte sæsonen i ly af kaotiske omstændigheder i klubben med en sikker sejr over Villarreal

Bølgerne er gået højt i og omkring FC Barcelona på det seneste, men søndag svarede klubbens spillere igen på grønsværen.

Her indledte Barcelona sæsonen i La Liga med en sikker 4-0-sejr hjemme mod Villarreal i hollandske Ronald Koemans debut som Barcelona-træner.

Unge Ansu Fati var kampens oplevelse. Han scorede to gange og fremtvang et straffespark, som Lionel Messi scorede på, inden gæsterne scorede et selvmål.

Alle mål blev sat ind i første halvleg, og trods en masse virak er Barcelona altså kommet fornemt i gang med sæsonen.

I sidste sæson glippede mesterskabet, som blev vundet af rivalerne fra Real Madrid. Barcelona løb også ind en øretæve på 2-8 mod Bayern München i Champions League, og Lionel Messi meldte siden ud, at han ville forlade klubben.

Verdensstjernen endte dog med at indvilge i at tage en sæson mere, og han var også i startopstillingen søndag, hvor Barcelona var uden danske Martin Braithwaite, som pådrog sig en lårskade for en uge siden til træning.

17-årig stjal fokus

Luis Suarez og Arturo Vidal er endegyldigt væk efter klubskifter til henholdsvis Atlético Madrid og Inter, og søndag var det så 17-årige Ansu Fati, der strålede og stjal fokus.

Stortalent smaskede bolden i netmaskerne første gang efter et kvarter, og fire minutter senere scorede han igen.

Fati blev spillet fri af Philippe Coutinho, og i løb udplacerede Ansu Fati så Villarreal-keeper Sergio Asenjo til 2-0.

Messi på måltavlen

Så ville Lionel Messi også lege med, og argentineren sørgede for 3-0 på et straffespark, som blev begået mod netop Ansu Fati.

Kort før pausen blev det så 4-0, da Pau Francisco Torres scorede selvmål for gæsterne efter et indlæg fra Messi.

Den tidligere Arsenal-manager Unai Emery træner i Villarreal, og for ham var gode råd dyre.

Målløs anden halvleg

Barcelona sad totalt på spillet i anden halvlegs indledning, men efter en time var der ikke scoret yderligere.

Koeman, der selv var spiller i klubben fra 1989 til 1995, kunne fra bænken dog tage det roligt, selv om anden halvleg ikke bød på mål.

Hollænderen kunne konstatere, at han i sin debut allerede synes at have genfundet Barcelonas melodi på banen midt i al balladen uden for kridtstregerne.