Fodbold

FCM er klar til Champions League efter vanvittig anden halvleg

Der var kæmpe forløsning hos FC Midtjylland, da de vendte den afgørende Champions League-kvalifikationskamp fuldstændig på hovedet i anden halvleg.

FC Midtjylland er for første gang i klubbens historie klar til Champions League-gruppespillet.

Det skete efter en dramatisk aften i Herning i returkampen mod Slavia Prag, hvor midtjyderne fik en forfærdelig start, men i anden halvleg formåede at vende kampen på hovedet. Med en 4-1-sejr over tjekkerne spillede de danske mestre sig i europæisk drømmeland.

- Vi har jagtet gruppespillet i rigtig mange år og set frem til kampen, i jeg ved ikke hvor lang tid. At det hele så kulminerer og eksploderer i anden halvleg, vidner om, at kvaliteterne i den her gruppe (spillertrup, red.) er enorme, lød det efter kampen fra cheftræner Brian Priske, der kalder kvalifikationen for det største, han har oplevet i FC Midtjylland.

FC Midtjylland 4 - 1 Slavia Prag

  • 0-1: Peter Olayinka, 3'
  • 1-1: Sory Kaba, 65'
  • 2-1: Alexander Scholz, 83' (straffespark)
  • 3-1: Frank Onyeka, 89'
  • 4-1: Anders Dreyer, 90+1'

Indtil det 83. minut var Slavia Prag ellers på vej i gruppespillet på reglen om udebanemål. Det ændrede Alexander Scholz på, da han scorede fra straffesparkspletten. Noget, Sory Kaba kort tid forinden ikke formåede at gøre.

Heldigvis for hjemmeholdet spottede dommerne i VAR-rummet, at udeholdets keeper havde forladt målstregen før tid og gav midtjyderne en ny mulighed fra pletten. Den beslutning vakte stor utilfredshed hos de tjekkiske spillere og trænerteam.

Efter 2-1-målet var det, som om FC Midtjylland-spillerne blev sluppet løs, mens luften fes ud af Slavia Prag-ballonen. Midtjyderne gjorde stort set, hvad der passede dem, mens de udskiftede spillere på bænken så ud til at have svært ved at forstå, hvad de netop havde opnået.

Særligt Awer Mabil gav følelserne frit spil. Med tårerne trillende ned af kinderne og et nærmest mistroisk smil indrammede han meget godt, hvor meget onsdag aften i Herning betød for FC Midtjylland.

Mareridtsstart til FCM

Det var da også en følelsesmæssig rutsjebanetur, midtjyderne var igennem.

Kampen var ikke engang tre minutter gammel, da et hjørnespark førte til udeholdets føringsmål.

FCM-målmand Jesper Hansen kom ikke ordentligt ud til hjørnesparket, som lidt tilfældigt havnede hos Peter Olayinka, der i to omgange sparkede gæsterne i front.

Midtjyderne virkede en anelse rystede over den tidlige scoring, men ved at sætte tempoet i vejret kom de bedre med i kampen.

Der var optræk til et par chancer, og spidsangriberen Sory Kaba var tæt på at komme højest på et indlæg efter 13 minutter.

Helt farligt blev det dog ikke. Heller ikke på de hjørne- og frispark, som værterne kæmpede sig til. Slavia Prag-spillerne stod fast som en solid enhed, der var svær at nedbryde og tog en føring med ind til pausen.

Tæt på 0-2

Nede 0-1 vidste FC Midtjylland, at der skulle to scoringer til for at skabe avancement. Alligevel var det gæsterne, som fik de første chancer i anden halvleg.

Først sparkede Jan Boril tæt forbi mål, og kort efter blev Jesper Hansen testet af et hårdt skud fra Lukas Masopust.

Pione Sisto havde fået chancen fra start for første gang i en europæisk kamp siden hjemkomsten fra Celta Vigo.

Men offensivspilleren gjorde ikke det store væsen af sig og blev pillet ud efter 58 minutter som en del af en dobbeltudskiftning.

Ind kom Bozhidar Kraev og Anders Dreyer, men det var kollegaen Kaba, som kort efter var millimeter fra at udligne efter et hjørnespark.

Kabas hovedstød udligner

I det 65. minut lykkedes det til gengæld for den 191 centimeter lange angriber.

Kaba sprang flot til vejrs på et indlæg og stangede bolden forbi Slavia-målmand Ondrej Kolar til 1-1.

Målet gav kortvarigt værterne stor energi, men Slavia Prag formåede at lægge en dæmper på begivenhederne ved at køre bolden rundt.

Kæmpe VAR-drama

Med godt ti minutter igen ændrede det hele sig dog.

En klodset clearing landede på armen af Slavias Tomas Holes, og dommer Damir Skomina pegede på pletten.

Sory Kaba brændte fra 11-meterpletten, men den tidligere Champions League-finaledommer fløjtede for omspark efter en VAR-gennemgang til stor frustration for gæsterne.

Omsparket tog Alexander Scholz sig af, og forsvarsspillerens kølige spark sendte FCM i front.

Sejrscifrene endte endda med at blive stensikre. Først ved Frank Onyeka og siden ved Anders Dreyer der lukkede og slukkede med to klassemål mod et tjekkisk hold, der satsede det hele til sidst.

Torsdag afgøres det ved en lodtrækning, hvem FC Midtjylland ender i gruppe med.