Fodbold

- Jeg kan byttes ud, men drop de idiotiske og håbløse krav, siger Solbakken

FCK-manager, Ståle Solbakken, understreger, at klubbens DNA aldrig må gå bort - også selvom han ikke er manden ved roret.

- Fjern mig. No problem. Men gå aldrig væk fra vores DNA.

Sådan lyder ordene fra en alvorlig Ståle Solbakken, da Eurosport i et interview spurgte til FCK-managerens evner til at forny sig, magt og handlinger på transfermarkedet.

Nordmanden vil ikke stå i vejen, hvis man ønsker at fjerne ham fra den managerpost, han har siddet på siden 2014 i klubben fra Østerbro.

Men han kalder det for "idiotisk", hvis man samtidig går væk fra den identitet, som har lagt fundamentet for FCK's succes i Europa og i dansk fodbold de senere år.

- Jeg kan byttes ud. Men det jeg skal advare meget stærkt imod, er de fuldstændig hjernedøde, idiotiske, håbløse krav om, at vi skal gå i en fuldstændig anden retning, eller at vi skal gøre noget helt andet. Noget som beviseligt har indkasseret os et renommé i fodboldeuropa, som vi ikke må miste, lyder den klare tale fra Ståle Solbakken.

Afgørende opgør i vente

Det DNA kommer i aktion torsdag aften, hvor FCK skal jagte kvalifikation til Europa Leagues gruppespil og forsøge at fylde nogle millioner i pengetanken, når holdet møder kroatiske Rijeka i Parken.

Kampen er mere end bare vigtig. En sejr vil nemlig pynte på mandskabets dårlige start i den danske Superliga, hvor det kun er blevet til ét point i tre kampe.

Samtidig kan Ståle Solbakken bevise overfor kritikkere, at han stadig er den rigtige mand til at føre københavnernes imponerende bedrifter i Europa videre.

13 gange ud af de seneste 14 sæsoner, har FCK har slået døren ind til det forjættede land i Europa. Og det forventes, at det bliver gentaget. Både sportsligt og økonomisk.

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) har endnu ikke offentliggjort den økonomiske gevinst, der viser, hvor meget FCK vandt i Europa i sidste sæson. Men i forrige sæson indbragte det FCK 65 millioner at deltage i gruppespillet i Europa League.

Den afgørende kamp spilles torsdag 20:00.