Fodbold

Målmand raser over ”skamfuldt” dommerarbejde i FCM-kamp

Slavia Prag-keeperen Ondrej Kolar er meget utilfreds med dommeren Damir Skominas arbejde i onsdagens kamp mod FC Midtjylland.

FC Midtjylland havde heldet og marginalerne med sig, da de onsdag aften besejrede Slavia Prag 4-1 og spillede sig i Champions League-gruppespillet.

Slavia Prag havde derimod ikke marginalerne med sig. Specielt ikke ved midtjydernes 2-1-scoring.

Her brændte Sory Kaba et straffespark, men heldigvis for danskerne fik de en mulighed for et omspark, da tjekkernes målmand flyttede sig fra mållinjen for tidligt.

Kendelsen blev omstødt af VAR, mens den slovenske dommer Damir Skomina ikke selv så sekvensen igennem. Og det forstår tjekkernes målmand ikke meget af.

- Det vil sidde i os i lang tid. Vi fortjente at avancere her, men desværre tabte vi grundet så kontroversielt et moment. Jeg forstår ikke, hvordan det kan ske på sådan et niveau, siger Ondřej Kolář til O2 TV og henviser til straffesparkskendelsen.

- Jeg har set straffesparket igen, og jeg var på linjen med begge fødder. Det er en fejl af største kaliber. Jeg forstår ikke, at en dommer på det her niveau er for doven til gå 50 meter for at se videoen igennem selv, for det er en stor skam, siger den utilfredse keeper.

Holdets kaptajn Jan Boril var i samme vogn som sin målmand.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det, de gjorde mod os, er uvirkeligt, siger han til O2 TV.

Alexander Scholz tog sig af omsparket, og han bragte dermed FCM på kurs mod Champions League-gruppespillet med en scoring.

- Jeg væmmes ved, hvad der skete. Jeg tænker lidt, om dommeren havde gjort det samme, hvis det var en stor europæisk klub, der spillede. Det gør forfærdelig ondt. Vores spillere gav alt, hvad de havde, siger Ondrej Kolar til Slavia Prags hjemmeside.

Kommentator kalder dommer kriminel

Det er således ikke blot de tjekkiske spillere, der er utilfredse med dommerarbejdet.

Jaromir Bosak, der er sportskommentator hos tjekktisk tv, greb til sin Twitter efter kampen, hvor han over for sine mere end 260.000 følgere udtrykte sin holdning til dommeren.

- Jeg prøver altid at se kampe med tjekkiske hold med ”ikke-tjekkiske øjne”. Men det, Skomina viste, var noget, der hørte til i Middelalderen. Ja, Kolars og Traores fejl var det primære, men de italienske folk fra VAR og Skomina er kriminelle.