Fodbold

Millionerne ruller ind hos FCM: Træneren har specielt første ønske

FC Midtjylland sikrede sig onsdag aften mange millioner, da de spillede sig i Champions League-gruppespillet efter en 4-1-sejr over Slavia Prag.

FC Midtjylland står over for klubbens hidtil største sportslige oplevelse, efter de onsdag aften sikrede sig en billet i Champions Leagues gruppespil.

Og ikke nok med de store europæiske kampe, der venter, så begynder millionerne også at tikke ind på bankbogen.

Til de mange penge har klubbens træner, Brian Priske, et helt unikt - og ganske ydmygt - ønske. Det fortæller han til TV3+ efter onsdagens sejr over Slavia Prag.

- Lige nu er jeg bare stolt og rimelig tilfreds med de her drenge. Og i aften skal der ikke tænkes så meget over, hvad der eventuelt skal gøres, og hvad millionerne skal bruges til.

- Men jeg ved med 100 procent sikkerhed, at der skal købes et hegn til vores træningsanlæg. Det har vi kæmpet for i lang tid, siger Priske.

Det estimeres, at FC Midtjyllands Champions League-kampagne vil indbringe klubben godt 200 millioner kroner.

Med de mange millioner bliver der derfor heller ikke en udfordring for klubben at investere en brøkdel af indtjeningen på et træningshegn.

Det bekræftede FCM-direktøren Claus Steinlein senere onsdag aften.

- Der bruger vi nok ikke det hele (på hegnet, red.), siger han til TV3+.

En af de største præstationer

FC Midtjylland bliver den blot femte danske klub, der får muligheden for at spille med i verdens største klubturnering.

FCK, Brøndby, FC Nordsjælland og AaB har tidligere prøvet det. Og med midtjydernes indtog i det fineste selskab skriver de sig derfor ind i dansk fodboldhistorie.

Det fortæller TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft

- Det er en af de største præstationer i danske klubfodbolds historie. Der er ikke mange klubber, der har nået det her. En ting er at blive dansk mester, men at komme med i Champions League er det ultimative. Det er rigtig stort.

FC Midtjylland har foruden pladsen i CL-gruppespillet også været dominerende i Danmark i en lang årrække.

Klubben fra Heden har vundet Superligaen tre ud af de seneste seks gange, hvorfor FCM oplever mange sammenligninger med FCK i øjeblikket.

- De er ved at overhale FCK på nogle parametre. Og det, der er vigtigt for dem nu, er at holde momentum. FC Midtjylland er en klub, der hele tiden vokser. Og nu er næste skridt at komme videre fra et europæisk gruppespil, forklarer Flemming Toft.

FC Midtjylland er i fjerde seedningslag, når der onsdag klokken 17 bliver trukket lod til CL-gruppespillet. Du kan blive klogere på FCM's mulige modstandere her.