Fodbold

Steinlein dagen derpå: - Jeg vil huske det, når jeg skal herfra

FC Midtjylland har kvalificeret sig til Champions League. Det er en bedrift, direktør Claus Steinlein vil huske resten af sine dage.

Dagen efter FC Midtjyllands avancement til Champions League er humøret ikke dalet en my siden 4-1-sejren over Slavia Prag.

- Det er en af de dage, man husker, når man engang skal væk herfra, siger direktør Claus Steinlein dagen derpå.

- Jeg er sindssygt glad og stolt. Hele regionen har kæmpet for det her i over 20 år, og nu står vi i det allerfineste selskab. Champions League med de største hold i verden og de bedste spillere. Dem skal vi spille mod nu.

- Det er ligesom en anerkendelse og en blåstempling af det arbejde, der blev startet for over 20 år siden, hvor Ikast og Herning blev fusioneret. Vi ville være regionens hold med vores samarbejdsklubber, så det betyder noget for mig personligt. Det betyder noget for alle, der er ansat i FC Midtjylland. Men det betyder også noget for de drenge, der løber rundt og drømmer om Champions League i Koldby-Hørdum, Snedsted og hele regioenen. Det er kæmpestort, tilføjer Steinlein.

Direktøren ved, hvad han taler om. Steinlein har været en del af FC Midtjylland siden den spæde start, hvor han ifølge Euroman måtte betale sine venner for at tage ind i en sportsbutik og købe lidt af klubbens første merchandise. Siden har alt omkring FCM taget fart, og nu skal klubben spille Champions League for første gang.

Så må vi se, hvordan de håndterer dét at komme ind på MCH Arena

Claus Steinlein

FC Midtjylland er placeret i seedningsgruppe fire, når der trækkes lod til gruppespillet i Champions League. Derfor kan Champions League-debutanterne komme til at møde nogle af verdens største klubber som Bayern München, Liverpool, Barcelona og Manchester City.

Udfaldet af lodtrækningen, der finder sted torsdag klokken 17, bekymrer ikke Claus Steinlein morgenen efter sejren over Slavia Prag. Steinlein har dog to ønsker: Han vil gerne møde Liverpool og sikre endnu et avancement i Europa.

- Det er kun store hold og så lille FC Midtjylland, så det betyder ikke så meget. Men altså, kan vi trække Liverpool – som jeg har drømt om, siden ’Sammy’ Lee og Kevin Keegan spillede der, og jeg sad og så det sammen med min far og storebror på Bornholm – så vil det være stort. Men om det er Messi, Ronaldo eller Liverpool, det betyder ikke så meget. Bare vi får en pulje, hvor vi kan gå videre. Det er målet, at vi skal spille i Europa efter jul, siger Claus Steinlein.

- Selvfølgelig bliver det svære kampe, men vi tror på, vi kan gøre noget ved det. Så må vi se, hvordan de håndterer dét at komme ind på MCH Arena, når vores ulve kommer fightende ind på banen.

De første gruppekampe spilles i oktober.