Fodbold

Bizart selvmål symptomatisk for FCK's sæsonstart, mener spillere

Den danske fodboldklub har fået sin dårligste sæsonstart i Superligaen i 21 år og skal ikke spille europæisk gruppespil.

Tredjesidst i Superligaen.

Færdig i Europa.

Det er virkeligheden for FC København efter starten på 2020/21-sæsonen.

Torsdag aften indtraf det europæiske exit, da klubben på hjemmebane tabte 0-1 til HNK Rijeka fra Kroatien på et yderst mærkværdigt selvmål af Peter Ankersen.

- Det kendetegner lidt den situation, vi er i for tiden med Victor (Nelsson) og Ragnar (Sigurdsson), der vælter i hinanden. Bolden rammer overliggeren og ryger ned på mit knæ. Marginaler som går imod os, siger Peter Ankersen til TV 2 SPORT.

Jonas Wind stemmer i.

- Målet de får, det er deres eneste chance i hele kampen, ud over den de har til sidst. Det er uheldigt, at vi glider og falder over hinanden, og bolden dumper fra overliggeren ned på 'Anker'. Så ja, det er meget sigende for den sæsonstart, vi har fået. Den er langtfra godkendt, og vi må arbejde hårdt for at få det vendt, siger angriberen til TV 2 SPORT.

Dårligste sæsonstart i 21 år

FC København har blot et point for tre kampe i Superligaen, hvorfor klubben har fået sin dårligste sæsonstart siden 1999.

Oven i det kommer det bare andet missede europæiske gruppespil i de seneste 15 sæsoner.

Dermed har klubben nu kun Superligaen og landspokalturneringen tilbage at koncentrere sig om i denne sæson.

- Der skal vi bare ind og smadre igennem, siger Jonas Wind.

Har præsteret under niveau

Både han og Peter Ankersen peger på FC København-spillerne selv, når der skal findes en årsag til klubbens dårlige sæsonstart og europæiske lussing.

- Kvaliteten har ikke været god nok, og derfor står vi nu uden et europæisk gruppespil. Det er ikke i orden, når man er her i FC København. Der skal klubben være år efter år, siger Wind.

- Det er ikke kun trænerens ansvar, det er lige så meget spillerne. Jeg er godt klar over, at det er ham, der sælger og køber spillere, men det er os spillere, der præsterer inde på banen, og i dag (torsdag, red.) var det langt under, hvad man kan forvente af en FC København-spiller, siger Peter Ankersen.

- Så derfor lægger vi os fladt ned og tager de tæsk, der kommer vores vej.

Skal glemme kampen hurtigt

30-årige Ankersen var netop blevet en del af FC København, da klubben i sæsonen 2015/16 heller ikke kvalificerede sig til et europæisk gruppespil. Han har derfor opskriften på, hvordan spillerne skal rejse sig.

- Vi skal have smidt den her kamp hurtigt ud af systemet. Og så er der en ny dag i morgen (fredag, red.), hvor vi har fuld fokus på FC Nordsjælland.

FC København møder FC Nordsjælland søndag i fjerde spillerunde af Superligaen. I 1999 vandt FC København først i femte spillerunde.