Fodbold

Viborg er sensationelt ude af pokalturneringen efter drama

Danmarksserieholdet Hedensted IF leverede en gedigen overraskelse, da de sendte førstedivisionsholdet fra Viborg FF ud af pokalturneringen.

Med odds oppe i trediverne for en Hedensted IF-sejr havde spilleselskaberne ikke levnet dem store chancer i pokalkampen mod førstedivisionsholdet Viborg FF.

Men holdet, der til daglig spiller i Danmarks fjerdebedste række, Danmarksserien, gav i allerhøjeste grad viborgenserne kamp til stregen. Efter 1-1 i ordinær tid skulle kampen afgøres i forlænget spilletid, og her var klubben fra det sydøstlige Jylland skarpest og vandt opgøret 3-1.

Dermed slutter Viborgs pokalturnering allerede i anden runde, mens amatørerne fra Hedensted er klar til 1/16-delsfinalerne.

Hedensted IF 3 - 1 Viborg FF

  • 1-0: Lorenzo Gordinho (selvmål), 40'
  • 1-1: Jacob Bonde, 90+6'
  • 2-1: Denis Suljic, 105'
  • 3-1: Lasse Rode, 116'

Viborg-udligning sekunder før slutfløjt

Hedensted-spillerne måtte gennem hele følelsesregistret, før triumfen kunne fejres. Det så nemlig ud til, at Hedensted-spillerne allerede kunne fejre den sensationelle sejr efter 90 minutter.

Men Viborg-stopperen Jacob Bondes udligning seks minutter inde i dommerens tillægstid tvang kampen ud i forlænget spilletid. Det slog dog ikke en flok skuffede Hedensted-spillere ud.

Der var ellers både frustration og vrede på hjemmeholdets bænk, da den sene udligning fra Viborg var en realitet. Utilfredsheden over de mange minutters tillægstid var i den grad til stede.

To scoringer i den forlængede spilletid gav dog både bænken og spillerne noget at smile af.

Viborg med profiler fra start

Viborg stillede til start med flere af klubbens stamspillere.

Seks af spillerene, der var i aktion i holdets seneste kamp i første division mod Esbjerg, var blandt cheftræner Jacob Neestrups udvalgte til startopstillingen.

De formåede dog ikke at leve op til den store favoritværdighed.

- Meget, meget skuffende pokalexit efter 120 minutter i Hedensted, skriver Viborg FF på Twitter.

Hedensted har tidligere prøvet kræfter med et Superligahold i netop pokalturneringen. I 2017 tabte de med 3-1 til Lyngby på hjemmebane i tredje runde. I samme sæson slog Hedensted også 2. divisions-holdet Aarhus Fremad.

Torsdag d. 8. oktober trækkes der lod til tredje runde i Sydbank Pokalen umiddelbart efter kampen mellem Esbjerg fB og Silkeborg IF.