Fodbold

Danmarksseriehold i vild jubel efter pokal-sensation

Hedensted IF fra landets fjerdebedste række slog efter 120 intense minutter Viborg FF ud af pokalturneringen. Og det fejrede de stolte amatører.

- 3-1 over Viborg. Det smager helt fantastisk lige nu.

Øllene og grillpølsen smagte ekstra godt, musikken var skruet en tand højere op, og stemmebåndene kom på overarbejde i omklædningsrummet hos Danmarksserieholdet Hedensted, efter de tirsdag netop havde slået førstedivisionsholdet Viborg ud af pokalturneringen.

- Det var helt ekstatisk, siger holdets højre back Nikolaj Søgaard til TV 2 SPORT.

Sensationssejren kom i hus efter en 120-minutters højintens fodboldkamp, hvor Hedensted-spillerne formåede at komme tilbage fra en spand kold vand i hovedet.

Efter at have været foran 1-0 siden det 40. minut tvang Viborg nemlig kampen ud i forlænget spilletid med en scoring seks minutter inde i dommerens tillægstid.

- Dér troede vi, at vi ville komme på hælene i den forlængede spilletid, men vi leverede en mandfolkepræstation. Vi spillede dem ud af brættet, synes jeg, og vinder fortjent 2-0 i de den forlængede spilletid.

Ormen i omklædningsrummet

Efter sådan en rutsjebanetur glædede spillerne sig til at fejre sejren sammen i omklædningsrummet, og det blev den.

- I bedste FC Midtjylland-stil blev der både danset, sunget og klappet bagefter, siger Nikolaj Søgaard.

Den karakteristiske ulvedans fra Heden var byttet ud med ormedans fra Hedensted, da følelserne fik frit løb efter kampen:

Der blev danset ormedans i Hedensteds omklædningsrum efter sejren over Viborg.

Det er næsten er ligegyldigt, hvem vi trækker, for vi tror selvfølgelig på, at vi kan gøre det igen

Nikolaj Søgaard, Hedensted-spiller

I omklædningsrummet var holdets træner, Kasper Adelfred, som normalt står i spidsen for holdet i Danmarksseries Pulje 3, ikke i tvivl om, at hans mandskab lige havde slået en modstander, de på papiret ikke burde have en chance mod.

- Jeg kunne også godt høre på spillernes kampråb, at den lige fik fem procent mere end efter en sejr i Danmarksserien. Så det har også været stort for dem.

- Det er følelser, glæde og spontanitet. Så det er bare fedt, at man viser, at man er glad, når man har vundet, siger Kasper Adelfred.

Serie 1-spillere sikrede sejren

Udover sejren i sig selv er han stolt over måden, de sikrede sig den på.

Når man kun træner tre gange om ugen og møder et hold, der lever af at spille fodbold, skulle han finde noget helt særligt frem i sine spillere i løbet af de 120 minutter. Og det gjorde han.

- Inden kampen havde vi talt om at dele den op i et kvarter ad gangen. Så jeg sagde til mine spillere, at "jeg er helt overbevist om, at vi vinder et af de her kvarterer, og så handler det bare om, at vi kan spille lige op med dem i de resterende fem kvarterer." Og det var jo faktisk fem sekunder fra at lykkedes i den ordinære spilletid.

Til trænerens og spillernes store ærgrelse og frustration udlignede Viborg i kampens sidste sekunder, og så måtte Kasper Adelfred forsøge at pumpe ny energi ind i sine slagne spillere.

Hedensted IF 3 - 1 Viborg FF

  • 1-0: Lorenzo Gordinho (selvmål), 40'
  • 1-1: Jacob Bonde, 90+6'
  • 2-1: Denis Suljic, 105'
  • 3-1: Lasse Rode, 116'

Ny energi fandt han også fra bænken, hvor flere af de normale Serie 1-spillere sad. Flere af dem sendte han på banen, og manden bag 2-1-målet, Denis Suljic, spiller normalt for andenholdet. Og det var imod et Viborg-mandskab, der gennem kampen havde skiftet den ene profil efter den anden på banen.

- Efter udskiftninger i løbet af kampen endte Viborg stort set med at spille i sin idealopstilling. For os var det omvendt. Vi startede i stærkeste. Så det er også derfor, at det er ekstra sensationelt, at det var nogle af vores spillere, der normalt spiller på vores andethold i Serie 1, som faktisk afgjorde kampen til 2-1 og 3-1, siger den stolte træner.

Kom an, FCK, BIF og FCM

Sejren betyder, at Hedensted er et af de 32 hold, som torsdag finder ud af, hvem de skal møde i pokalturneringens 1/16-delsfinale.

Her kommer en flok Hedensted-spillere til at følge med i lodtrækningen i håb om, at der venter endnu en stor oplevelse.

- Jeg vil jo næsten være så fræk at sige, at det næsten er ligegyldigt, hvem vi trækker, for vi tror selvfølgelig på, at vi kan gøre det igen, siger Nikolaj Søgaard og griner.

- Men som undertippet vil vi selvfølgelig gerne trække et af de store hold. Det vil selvfølgelig være sjovt at trække FCK, Brøndby eller FC Midtjylland.

Nogle af spillerne vil gerne trække FC København.

Bliver det ikke en af tre ovennævnte klubber, kunne de også godt tænke sig et lokalbrag mod storebror.

- Vi er nok et par stykker, der gerne vil trække Vejle Boldklub. Der er en del af drengene, som har spillet derinde, så dem er der nok også nogle, der gerne vil vise sig lidt over for.

For at et opgør mod Vejle skal blive en mulighed, skal vejlenserne slå Hobro onsdag aften.

Både træner og Nikolaj Søgaard er dog allerede fokuseret på lørdagens vigtige opgør i Danmarksserien mod Horsens fS.