Tofts karakterbog: Han var aftenens perle

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til det danske landshold efter 4-0-sejren over Færøerne.

Et vellykket træningspas. Kasper Hjulmand fik sin første sejr, han fik fire mål, fik set fem debutanter, fik set spillere på lidt andre positioner end sædvanligt og fik en første halvleg med opmuntringer - også omkring egne ideer med det her landshold.

Fremhæves skal Andreas Skov-Olsen med en landskamp, der var den første af mange. Han turde udfordre, han satte tempo på, når det var nødvendigt, han scorede (via en færøsk fod, men alligevel), han inviterede til et straffespark, som Christian Eriksen scorede på, og han lagde op til Andreas Cornelius’ mål. Han var aftenens perle.

4-0, et flueben og en bedre optakt til kampene mod Island og England end på træningsbanen i Herning. Alt i alt OK, selvom det skal med, at modstanden var på det absolut jævne.

Karakterbogen rummer beskeden tekstmængde for at illustrere en overkommelig aften.

Karakterer efter 4-0-sejren over Færøerne

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  En målmand er svær at give karakter, når han har en friaften. En enkelt “misser”, da han sjuskede med en aflevering.

  3
 • Henrik Dalsgaard

  Jævnt, hverken mere eller mindre. Han er stabil og gør ikke tingene sværere, end de er.

  3
 • Jannik Vestergaard

  Igen på det jævne - fysisk og teknisk er han i vater. Nåede ikke at reagere på en pludselig stor chance. Men med personlig succes i Premier League er han et absolut bruttovalg på landsholdet.

  3
 • Mathias 'Zanka' Jørgensen

  'Zanka' skal have mere kamptid - det får han i FC København. Men hans overblik forsvinder aldrig.

  3
 • Joakim Mæhle

  Spillede sig tættere på en startplads - ikke mindst fordi han viste sig frem i både venstre og højre side. Stærk offensiv med fornuft, udfordringer og en scoring.

  5
 • Mathias Jensen

  Lidt for mange uprovokerede fejl ind imellem, men gik uimponeret til opgaven som en af de sidst indkaldte. Hans tid kommer. 

  2
 • Philip Billing

  Det skal blive store bevægelser med de mange centimeter. Men. Han fordeler dem godt, hans teknik er rigtig fin, han bør have et par chancer mere.

  3
 • Christian Eriksen

  Han fik lidt mere plads end sædvanligt, fordelte pænt og fik scoret på straffespark, selvom den var lige på kanten. Jeg tror, den slags kampe (og landsholdet) kan løfte Eriksen også i hovedhøjde. Opmuntringer trænger han til.

  3
 • Andreas Skov Olsen

  Kampens spiller

  En eminent debut med sine udfordringer både højre og venstre om den direkte modstander. Det var lige så opmuntrende som hans rolle i tre af målene. Hans eget, hans assist og straffesparket. En fremtidens fodboldkonfirmand - og fremtiden kan allerede blive i weekenden.

  5
 • Andreas Cornelius

  Han var igen en god spilstation, gik rigtigt tilbage i banen og var en buffer, hvilket også var med til at give plads til for eksempel Christian Eriksen og andre afslutningsmuligheder. Og fik scoret.

  4
 • Martin Braithwaite

  Som sædvanlig livlig, inviterede i de tomme rum, satte tempo - og selvom bolden ikke hver gang fulgte med, så rev han op i noget. Et par gode forsøg. Men også en kikser.

  4
 • Pione Sisto

  Han er først lige startet på sit andet fodboldliv. Trænger til finpudsning, men kan tilføre landsholdet et andet udtryk end så mange andre. Han er positivt utilregnelig, når han er bedst. 

  3
 • Kristian Pedersen

  Lidt store bevægelser, men pæn og OK debut på venstre back. Kommer næppe med, når Hjulmand tæller op og gør klar til afgang mod Reykjavik og London.

  3
 • Yussuf Poulsen

  Hans iver og deltagelse var som altid i orden. Men nåede på en halv time ikke at sætte aftryk. Forsøgt som central forward.

  3
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Fik sin første sejr som landstræner - og det lettede. Brugte denne testkamp til masser af debutspillere med succes (Andreas Skov især). Men han fik også set, at der er alternativer blandt de nye til bredden og til forskellige opgaver. 

  4

De øvrige indskiftningsspillere uden karakter, da de fik mindre end en halv time. Men bemærkes, at Simon Kjær fik de minutter, der gør, at han næste onsdag mod England jubilerer med landskamp nummer 100.