Fodbold

Drengedrøm blev knust syv minutter før deadline: - Jeg er utrolig skuffet

Joakim Mæhle scorede sit første landskampsmål i sin anden kamp for A-landsholdet mod Færøerne. Danskeren er skuffet over sin klub, Genk.

- No words.

Den danske forsvarsspiller gav på Twitter udtryk for sin store skuffelse over, at et drømmeskifte til den franske storklub Marseille gik i vasken bare syv minutter før tid på transfervinduets sidste dag mandag 5. oktober.

Den danske A-landsholdspiller fortæller nu i detaljer om sin frustration over Genk og den belgiske fodboldklubs håndtering af transferforløbet med den sydfranske klub.

Det siger Joakim Mæhle til TV 2 SPORT dagen efter, at forsvareren kunne fejre sin første scoring på A-landsholdet i venskabskampen mod Færeøerne.

De seneste dage har været de sværeste for mig at overkomme

Joakim Mæhle, dansk A-landsholdsspiller

Marseilles tekniske direktør er rasende på Genk over, at det ikke lykkedes at hente dig på sidste dag af transfervinduet. Hvordan ser du den situation, der udspillede sig på sidste dag af transfervinduet?

- Det kan jeg godt forstå, han er. Det er jeg også selv. Jeg er utrolig skuffet over min klub faktisk. Jeg har ikke haft de bedste, sidste par dage. I går (onsdagens landskamp, red.) hjalp dog lidt på det, og jeg er mere eller mindre kommet videre, men jeg er utrolig skuffet over min klub.

Hvor tæt på et skifte var du?

- Det var rigtig tæt på. Det var inden for de sidste ti minutter, at det blev aflyst. Jeg havde skrevet under på mine ting og fået at vide, at klubberne var enige. Det var kun detaljerne, der manglede. Så får jeg et opkald klokken 23.53 fra min sportsdirektør om, at der ikke er nogen aftale alligevel. Derfor er jeg knust, for det ville virkelig have været et drømmeskifte på nuværende tidspunkt for mig. Så jeg er utrolig skuffet og ked af, at min klub sætter en stopper for det.

Hvorfor gjorde de det - har du fået en forklaring?

- Jeg har snakket flere gange i løbet af dagen med både sportsdirektøren og præsidenten. Jeg fik i første omgang at vide, at det var timingen, der ikke var god nok, hvilket jeg ikke forstår, for vi havde købt en colombiansk højre back som backup til mig, når jeg blev solgt. Det forstod jeg intet af, hvilket jeg også sagde til dem. Efterfølgende finder vi ud af, at det er pengene, der gælder. De (Genk, red.) vil have flere penge, og dengang jeg skrev under på min nye kontrakt med Genk for to somre siden, hvor min familie var med, fik vi at vide, at kom der et tilbud, så snakker vi om det. Der har de siddet og løjet mig og min familie lige op i hovedet, det er jeg utrolig skuffet over.

Hvordan bliver det at vende tilbage til Genk?

- Det bliver specielt og hårdt. Jeg har lovet Jess (Thorup, red.), som jeg skrev en besked til dagen efter, at han ikke skal tvivle på min motivation for at spille for ham og for den klub, som jeg elsker og for de andre trænere, for mine medspillere og selvfølgelig for fansene. Men der er personer i klubben, som jeg aldrig kommer til at have et forhold til igen.

Det lyder voldsomt, hvordan ser du frem mod det næste halvår?

- Jeg troede, at den klub, jeg elsker at spille for, også ville mig det bedste. Når de har sagt nej til andre interesserede klubber som Southampton, Valencia eller Atalanta, så har jeg accepteret det fuldt ud og aldrig brokket mig. Når jeg så beder dem om noget, så føler jeg mig svigtet. Det er jeg utrolig ked af.

Hvad er din tro på, at de nævnte klubber stadig vil være interesserede i dig om et halvt år?

- Det håber jeg, og det er noget, vi skal arbejde frem imod. Genk har tre måneder til at finde en backup og den rigtige timing, og indtil da vil jeg gøre mit bedste og præstere på mit højeste niveau for klubben, da jeg elsker fansene, mine holdkammerater og træneren. Jeg har skrevet under på, at så længe jeg er i klubben, så vil jeg gøre alt for dem, og jeg holder selvfølgelig mit ord. Men der er ingen tvivl om, at jeg gerne vil videre på et tidspunkt - forhåbentlig snart.

Hvad havde et skifte til Marseille betydet?

- Det havde været det næste skridt. Det jeg havde drømt om, siden jeg var helt lille. Som jeg snakkede med min familie om, troede jeg aldrig, jeg skulle blive Superliga-spiller eller komme til udlandet, vinde mesterskaber og spille i Champions League. Nu har jeg gjort alting med Genk og vokset med klubben, og så havde jeg chancen for at tage skridtet endnu videre til en kæmpe klub i en stor liga. Det havde været en kæmpe oplevelse og et 100 procent drømmeskifte for mig. Jeg håber selvfølgelig, at interessen for mig stadig er der.

Med alt dette in mente - fik du brølet nogle frustrationer ud i forbindelse med dit mål mod Færøerne?

- Ja, 100 procent. Jeg havde en god snak med landstræner Kasper Hjulmand. Jeg lovede mig selv, at jeg ikke skulle være et offer for det her og blive ved med det, jeg har gjort og bruge det positivt. Jeg har oplevet meget modgang i min karriere, og det bliver ikke det sidste, men de seneste dage har været de sværeste for mig at overkomme, men jeg prøver at se positivt på det og bruge det til at komme videre.