Fodbold

Thorup forstår skuffet dansker - men klubbens plan var ikke at sælge

Jess Thorup har allerede talt med Joakim Mæhle, men skal også tale med forsvarsspilleren, når han vender retur til Genk fra den danske landsholdslejr.

Drengedrømmen brast syv minutter før lukketid.

Genk-cheftræner Jess Thorup forstår godt, at Joakim Mæhle er skuffet over, at hans skifte til den franske storklub Marseille gik i vasken, men han har også forståelse for, at den belgiske klub besluttede at holde i den danske landsholdsspiller.

Thorup, der har været cheftræner i Genk i bare 14 dage, fik midt på transfervinduets sidste dag 5. oktober besked om, at der var dukket noget op, som klubben ikke havde set komme, og som den nu pludselig skulle forholde sig til.

Men han fik samtidig besked om, at klubben ikke forventede, at det ville ændre på den strategi, der var lagt.

- Planen var, at vi ikke skulle sælge nogen, siger Jess Thorup til TV 2 SPORT.

Han modtog en opdatering på forhandlingerne mellem Genk og Marseille senere på dagen, og kort efter midnat tikkede en SMS ind, hvor han blev informeret om, at det blev, som han og klubben havde aftalt og planlagt.

Mæhle er en vigtig faktor på Genk-holdet

Derfor kan Thorup nu se frem til et længere samarbejde med Joakim Mæhle, der kom til Genk fra AaB i sommeren 2017.

- Selvfølgelig er han vigtig, lyder det fra Thorup om sin landsmand, der fik debut for det danske A-landshold mod Belgien i september og scorede sit første landskampsmål i sin anden landskamp onsdag aften.

- Han er en af de spillere, der har været i klubben i længst tid. Han er et højt niveau, det så vi så sent som i landskampen mod Færøerne i aftes. Han er en af de bedste backer i den belgiske liga og står selvfølgelig på spring til at tage det næste store skridt.

- Timingen skal være rigtig for Joakim, men også for klubben. Jeg forholder mig til, at han er i klubben, og at han er en vigtig faktor. Han er også ved at blive en leder på holdet, og som træner kigger jeg jo på holdet, siger Jess Thorup.

Den danske cheftræner er dog sikker på, at der nok skal komme endnu et attraktivt tilbud til Mæhle.

- Det var en kæmpe mulighed for Joakim, men det er ikke første gang, at der har været noget. Han har været rygtet til Premier League og andre steder, så det er ikke fordi, at Joakim kommer til mangle bejlere.

- Men det er klart, at når det er så tæt på, at sådan noget braser sammen, så er det altid hårdt, siger Jess Thorup.

Thorup og Mæhle skal have clearet nogle ting

Torsdag har Joakim Mæhle fortalt flere danske medier, heriblandt TV 2 SPORT, at han dagen efter det mislykkede skifte til Marseille skrev en besked til Jess Thorup. Heri gjorde han det klart, at Thorup ikke skulle tvivle på hans motivation for at spille for ham og Genk.

De to skal også tale sammen, når forsvarsspilleren vender retur til Belgien efter landskampene med Danmark.

- Jeg taler med alle spillerne, og det vil jeg også gøre med landsholdsspillerne, når de kommer hjem. Det er ikke kun Joakim. Det er også de ti andre, der er af sted. For at høre, hvordan det er gået, men der kan også være noget personligt, de tager med hjem, siger Thorup og fortsætter:

- Selvfølgelig skal jeg have vendt tingene med Joakim, og jeg skal også have vendt den her case. Hvad betyder det for hans forhold til klubben og alle de her ting. Det er klart, at det skal vi have clearet, så vi er sikre på, at vi kan gå i samme retning, men det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kan.

Mæhle er blevet lovet et skifte senest til sommer

Ifølge Joakim Mæhle har han en aftale med Genk om, at han senest til sommer skal sendes videre. Sådan har Jess Thorup også fået det fortalt.

Mæhle og Marseille var blevet enige om en kontrakt, der også var skrevet under, og Mæhle havde tilmed fået at vide, at klubberne også var enige. Men det endte som bekendt med, at skiftet ikke blev til noget.

Forklaringen fra Genk var, at timingen ikke var god nok. Efterfølgende fandt Mæhle-lejren dog ud af, at den belgiske klub forlangte flere penge, har Joakim Mæhle forklaret over for TV 2 SPORT.

Joakim Mæhle, Jess Thorup og resten af Genk-holdet har sammen hentet to point i Thorups første to kampe.

I alt har holdet ti point for otte kampe og er placeret på 11.-pladsen i Jupiler League.