Fodbold

Chok og skyldfølelse: FCK-spillere reagerer på Ståle Solbakkens fyring

Nicolai Boilesen tager en del af skylden for, at Ståle Solbakken er færdig som manager i FC København.  Claus Bech / Ritzau Scanpix

FC København har fyret manager Ståle Solbakken. Begrundelsen er dårlige resultater i Superligaen.

Lørdagens fyring af Ståle Solbakken har ramt Nicolai Boilesen på samvittigheden.

Venstrebacken, der blev hentet til FC København af netop Solbakken, påtager sig nemlig en del af ansvaret for nordmandens exit i FCK.

- Det gør mig trist til mode, at vi ikke har kunnet finde ud af præstere ordentligt. Det er en stor personlighed – både på og uden for banen – der forlader klubben. For mig er der en del skyldfølelse over, at vi som trup ikke har gjort det godt nok, siger Nicolai Boilesen til TV 2 SPORT.

For Nicolai Boilesen var fyringen af Ståle Solbakken en stor overraskelse, ligesom det var for flere af hans holdkammerater.

- Jeg fandt ud af det på min telefon. På nettet og i vores WhatsApp-gruppe. I starten var jeg i chok og skulle dobbelttjekke, at det var dét, jeg læste. Når det er sagt, så ved jeg, det går hurtigt i fodbold. Men det er trist, for når en træner bliver afskediget, så peger det ikke kun tilbage på træneren. Det peger også på os som spillergruppe.

Klubbens begrundelse for fyringen af Solbakken er dårlige resultater i Superligaen i 2020, hvor FC Københavns pointgennemsnit på 1,3 per kamp har været på niveau med Silkeborg, SønderjyskE og Horsens.

Synonym med FCK

Ståle Solbakken har stået i spidsen for FC København fra 2006 til 2011 og igen fra 2013 til 2020. I den periode har han arbejdet med mange spillere, der er vendt tilbage til klubben – senest Peter Ankersen og Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der er hentet hjem i sommerens transfervindue. I alt er fem spillere i den nuværende trup hentet tilbage til København efter ophold i udlandet.

- Det er en trist og sørgelig dag, hvor vi har sagt farvel til den største manager i Superligaens historie, siger Peter Ankersen til TV 2 SPORT.

- Han er nærmest synonym med FCK, og med det DNA, han har bragt ind i klubben, har han en kæmpe fortjeneste i, at klubben står, hvor den står, tilføjer den hjemvendte højreback.

I første omgang erstattes Ståle Solbakken af FC Københavns U19-træner Hjalte Bo Nørgaard. Han bakkes op af William Kvist, der er bestyrelsesmedlem i selskabet bag FCK, Parken, Sport & Entertainment. Kvist bliver sportslig leder, indtil en permanent afløser er på plads, og til sammen har de to tidligere profiler spillet 745 kampe for FC København.