Fodbold

Ét navn går igen hos eksperter - her er favoritten til jobbet som FCK-træner

Flere fodboldeksperter peger på AGF-træner David Nielsen som det oplagte bud på næste FCK-træner. En ny, norsk træner er også et varmt emne.

FC København smed en regulær bombe, da norske Ståle Solbakken lørdag morgen blev fyret som cheftræner i klubben.

Samtidig blev Hjalte Bo Nørregaard udnævnt som midlertidig FCK-træner for en periode, hvilket bliver klubmandens første job som seniortræner.

Men hvem er egentlig favorit til at overtage gerningen som permanent cheftræner for de københavnske løver?

TV 2 SPORT har spurgt en række danske fodboldeksperter, der hver giver deres bud - i prioriteret rækkefølge - på en top 3 over afløsere for Ståle Solbakken.

Ud fra eksperternes vurdering er der én lysende klar favorit - David Nielsen, som i øjeblikket er træner i Superligaklubben AGF. Men der er også andre interessante navne i spil, som du kan se herunder:

Sebastian Stanbury, fodboldjournalist Tipsbladet

1. David Nielsen

- Han har vist med både Lyngby og AGF i Superligaen, at han kan levere resultater. David Nielsen kan muligvis være interesseret i en ny klub - og større udfordringer i FC København, hvor klubben skal genrejses. Og så er han tidligere FCK-spiller. Spørgsmålet er også, hvor langt han yderligere kan tage AGF, hvor han allerede har bevist sit værd og efter egne ord fuldført sin mission.

2. Bo Svensson

- Han har efterhånden seks års trænererfaring som assistent i både Tyskland og Østrig. Bo Svensson har gået i gode trænerskoler i både Mainz 05 og nu som cheftræner i østrigske FC Liefering. Han er ikke uerfaren længere på trods af, at han ikke har været træner på øverste niveau. Bo Svensson har spillet i FC København og kender klubben godt.

3. Christian Poulsen

- Vi ser i fodbold-Europa, at mange cheftrænere nødvendigvis ikke har den store trænererfaring, men til gengæld besidder de stor erfaring som topspillere. Det er måske lidt for tidligt for Christian Poulsen som assistent i Ajax at komme til FC København. Klubben kan tænkes at hente en mere ukendt, udenlandsk træner som et wildcard, for FCK har et rigtigt godt navn i europæisk fodbold.

Jonas Hebo Rasmussen, fodboldekspert Mediano og TV 2 SPORT

1. David Nielsen

- Han bliver enormt svær at vriste fri fra AGF især med deres nuværende succes, men han ville kunne give dem den energi og defensive styrke, som FC København har sukket efter. Han spiller en lidt anden formation end FCK's 4-4-2, men den defensive struktur minder meget om det samme.

2. Kjetil Knutsen

- En nordmand, der i Bodø/Glimt har rykket et hold og dermed også rigtig mange spillere. Det kan FC København selvfølgelig godt bruge. Han har leveret både i hjemlandet og i Europa League.

3. Christian Poulsen

- Et stort trænertalent, der er i lære i en rigtig topklub som hollandske Ajax. Han er en tidligere stjerne i FC København og vil kunne skabe fornyelse i klubben.

Jesper Helmin, tidligere chefredaktør Bold.dk

1. Kjetil Knutsen

- Han er en anderledes type fodboldtræner, men Kjetil Knutsen står for en attraktiv form for fodbold, som FC København godt kunne tænkes at kigge i retning af nu.

2. David Nielsen

- En oplagt kandidat, men spørgsmålet er, om David Nielsen overhovedet er interesseret i jobbet som FCK-træner. Han kender klubben og Superligaen rigtig godt, og så minder David Nielsen om Ståle Solbakken ved at være en alfaderlig figur.

3. Jon Dahl Tomasson

- Han er på vej til at gøre Malmø til svenske mestre, men Jon Dahl Tomasson virker ikke til at være speciel populær i klubben. Han er en ung træner, der allerede har bevist sig. Jon Dahl Tomasson spiller resultatfodbold og vil kunne gå direkte ind som afløser for Ståle Solbakken.

Flemming Toft, kommentator TV 2

1. David Nielsen

- Tidligere spiller i FC København, selvom det efterhånden er længe siden. Han kender til det såkaldte FCK-dna og har forbedret sit cv som træner de seneste år.

2. Christian Poulsen

- FCK-spiller i to omgange og nuværende assistenttræner i Ajax. Han har stor international erfaring fra 12 år i udenlandske storklubber.

3. Hjalte Bo Nørregaard

- Han har spillet flere end 200 kampe for FC København. Som træner har Hjalte Bo Nørregaard været inde omkring talentarbejdet i klubben, og indtil i dag var han ansvarlig for U19-holdet.