Fodbold

Ståle Solbakken færdig i FCK

Hjalte Bo Nørregaard bliver midlertidig FCK-træner, efter at klubben har fjernet Ståle Solbakken som manager.

Fodboldklubben FC København har sagt farvel til sin norske manager Ståle Solbakken.

Det oplyser klubben i en meddelelse på sin hjemmeside lørdag morgen.

- Årsagen er, at FC København ikke har leveret resultater på et tilfredsstillende niveau i Superligaen i 2020. Det vurderes på baggrund af det, at der skal andre kræfter til for at genrejse holdet, står der på klubbens hjemmeside.

Ansvaret for fodboldholdet overtages af en midlertidig organisation ledet af tidligere anfører og nuværende medlem af bestyrelsen, William Kvist, samt U-19 holdets cheftræner, Hjalte Bo Nørregaard, der vil fungere som cheftræner for holdet i en periode.

- FCK har en stærk spillertrup, som vi vurderer, har brug for fornyet inspiration og gejst. Jeg er overbevist om, at truppen er stærk nok til at spille med om guldet. Det har altid været forventningen og ambitionen i FCK. Og det vil vi ikke gå på kompromis med, siger William Kvist.

Hjalte Bo Nørregaard står nu over for sit første job som seniortræner, efter at han i en årrække har arbejdet i klubbens talentafdeling.

- Det er selvfølgelig en trist baggrund at få den her opgave på, men når klubben beder om min hjælp, er jeg selvfølgelig klar til at træde til, siger Hjalte Bo Nørregaard

Ståle Solbakken

  • Født: 27. februar 1968 (52 år)
  • Nationalitet: Nordmand
  • Klubber som professionel spiller (1989-2001): Ham-Kam, Lillestrøm, Wimbledon, AaB og FC København
  • Klubber som træner (2003-nu): Ham-Kam, FC København, FC Köln, Wolverhampton

Udvalgte meritter:

  • Dansk mester med AaB i 1999 som spiller
  • Dansk mester med FC København i 2001 som spiller
  • Dansk mester otte gange med FC København som træner (senest 2019)
  • Dansk pokalvinder fire gange med FC København (senest 2017)
  • Royal League-vinder med FC København (2006)
  • Årets træner i dansk fodbold tre gange

"Resultaterne har ikke været tilfredsstillende"

Bestyrelsesformand Bo Rygaard kalder Ståle Solbakken den "uden sammenligning" mest succesfulde manager i klubbens historie.

- Alle, der er en del af FCK, skylder Ståle en stor tak for den enorme indsats, han har ydet for klubben, og de resultater, han har skabt.

- Vi må dog også konstatere, at resultaterne i 2020 ikke har været tilfredsstillende, og det tager vi nu konsekvensen af, siger han på klubbens hjemmeside.

FCK stopper samtidig også samarbejdet med assistenttræner Bård Wiggen.

Bo Rygaard beretter om nul konflikt med den nu fyrede Ståle Solbakken, der ikke har ønsket at udtale sig. Video: TV 2 SPORT

FC København ligger aktuelt på niendepladsen i Superligaen efter fire runder. De første tre runder udløste bare ét point, men i den forgange weekend lykkedes det at komme på tavlen med en sejr over FC Nordsjælland.

Desuden er FCK skuffende ude af Europa League inden gruppespillet, da playoffkampen hjemme mod kroatiske Rijeka blev tabt 0-1.