Fodbold

Kun skader eller bowling kan forhindre Eriksen i at overgå Schmeichel, mener Kjær

Landsholdsstjernerne Christian Eriksen og Simon Kjær kan begge runde 100 A-landskampe for Danmark onsdag aften.

Christian Eriksen og Simon Kjær har i deres fælles tid i rødt og hvidt set Dennis Rommedahl, Martin Jørgensen og Thomas Sørensen blive indlemmet i den eksklusive klub 100.

Onsdag aften på mytiske Wembley i London kan det så blive deres tur.

Det kræver, at de kommer på banen mod Island søndag til deres A-landskamp nummer 99 og selvsagt mod England tre dage senere, men det må formodes, at landstræner Kasper Hjulmand vil se begge spilleres vej i de to Nations League-kampe.

Det er en spøjs ting, for når man spiller, er det ikke noget, man tænker over

Christian Eriksen om at nå 100 A-landskampe

28-årige Eriksen vil dermed blive den yngste til at nå 100 kampe for det danske herrelandshold, ligesom han var den yngste til at nå 50 og 75 optrædener for holdet.

Det sidste skete i Dublin for tre år siden, hvor Danmark kvalificerede sig til VM med en 5-1-sejr. En prikken over i'et-oplevelse for Eriksen, som han selv beskriver det, da han også scorede tre af de danske mål.

- Det vil være megafedt og megastort, siger Christian Eriksen om udsigten til at spille sin A-landskamp nummer 100.

- Det er en spøjs ting, for når man spiller, er det ikke noget, man tænker over. Man tænker bare, at der kommer en ny kamp og en ny kamp efter den. Men jeg er sikker på, at når jeg engang har lagt støvlerne på hylden, vil jeg, hvor end jeg ender på listen, være stolt over, at jeg har spillet så mange kampe for det danske landshold, siger han til TV 2 SPORT.

Flest kampe for Danmarks herrelandshold i fodbold

  • Peter Schmeichel 129 A-landskampe
  • Dennis Rommedahl 126 A-landskampe
  • Jon Dahl Tomasson 112 A-landskampe
  • Thomas Helveg 108 A-landskampe
  • Michael Laudrup 104 A-landskampe
  • Martin Jørgensen 102 A-landskampe
  • Morten Olsen 102 A-landskampe
  • Thomas Sørensen 101 A-landskampe

Kilde: DBU's landsholdsdatabase.

Det er store navne, der har rundet de 100 A-landskampe. Er det ligefrem idoler?

- Det er det helt sikkert. Det er landsholdskoryfæer, som var med i mange, mange år. Det er dét, der er vildt, og som gør, at man måske kommer til at knibe sig selv i armen, når man er færdig og ser, hvor man står på listen, lyder det fra Eriksen.

Eriksen tager rekorden fra Schmeichel, mener Kjær

Står det til Simon Kjær, er spørgsmålet ikke, om Christian Eriksen vil overgå Peter Schmeichels rekord på 129 A-landskampe, men hvornår.

- Medmindre Christian bliver skadet, eller han beslutter sig for at begynde til bowling, kommer han på toppen af den liste, siger den danske landsholdsanfører til TV 2 SPORT.

- Christian fortjener også at komme øverst, men der er lang vej, og det er ikke lige til. Det er ikke bare én sæson, det er år, vi taler om, før vi kommer derop. Men det håber jeg, og det tror jeg også, at Christian nok skal.

Christian Eriksen jubler efter sit mål til 3-1 i VM-kvalifikationskampen mod Irland i Dublin 14. november 2017.

Simon Kjær kommer til at fejre sit 100-kamps jubilæum som 31-årig.

Da han debuterede på landsholdet i en VM-kvalifikationskamp mod Sverige i juni 2009, var det dog ikke en drøm for ham at nå de 100 kampe i rødt og hvidt.

- Det var så fjernt, siger han.

- Jo, jeg drømte om at få en fantastisk landsholdskarriere, men det var noget, der lå så langt ude i fremtiden. Det begynder stille og roligt at komme til én, når man kommer op omkring de 50 kampe, men at jeg kan stå her nu og se, hvor tæt på det er, er fantastisk, og noget jeg er utrolig stolt over.

Det er kun fair, at han har spillet lige så mange landskampe som mig

Christian Eriksen om Simon Kjær

Christian Eriksen har også kun rosende ord til Kjær.

- Han er en utrolig god fodboldspiller, som har præsteret på et utroligt højt niveau i mange klubber efterhånden. Så det er kun fair, at han har spillet lige så mange landskampe som mig.

Kjær vil holde trit med Eriksen

Simon Kjær havde imidlertid gerne set, at Eriksen havde sprunget en landskamp over, så han kunne være kommet på 100 kampe som den første af de to.

- Han skal nok løbe fra mig på et senere tidspunkt, siger Simon Kjær med et smil.

- Men jeg har ikke tænkt mig at lægge støvlerne på hylden lige foreløbig, så jeg skal nok holde fat i ham så lang tid som muligt.

Simon Kjær fik sin A-landsholdsdebut knap ni måneder før Christian Eriksen. Siden marts 2010 har de fulgtes ad på landsholdet og udviklet et venskab, som faktisk kun er blevet bedre i år.

I januar kom de begge til Milano-klubber - Kjær til AC Milan og Eriksen til Inter - hvilket har givet dem mulighed for også at ses privat.

- Christian er en person, jeg respekterer 100 procent både på og uden for banen. Vi er alle sammen klar over, hvilke kvaliteter han har på fodboldbanen, men at han er mindst lige så godt et menneske uden for banen, sætter jeg egentlig lidt mere pris på, siger Simon Kjær.

At han er mindst lige så godt et menneske uden for banen, sætter jeg egentlig lidt mere pris på

Simon Kjær om Christian Eriksen

Eriksen selv sætter stor pris på, at han kunne spørge sin landsmand til råds, inden han flyttede fra England til Italien.

- Han er jo trods alt flydende på italiensk. Så jeg har spurgt om en del ting og fået en del hjælp i forhold til Italien, og hvordan det lige foregår dernede.

Christian Eriksens første tid i Støvlelandet har ikke været lutter lagkage, mens Simon Kjær i foråret spillede sig til en permanent aftale med AC Milan. Eriksen kan imidlertid glæde sig over 32 mål i landsholdsdragten. Her er Kjær noteret for tre mål.