Sprudlende debutant udfordrer Danmarks foretrukne angrebstrio

16x9
Andreas Skov Olsen var både oplægger og målscorer i sin landsholdsdebut mod Færøerne onsdag aften. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Andreas Skov Olsens prægtige landsholdsdebut mod Færøerne har åbnet op for endnu en startplads i angrebet, hvor fronttrioen pludselig er til debat.

Kasper Hjulmand vandt onsdag aften sin første kamp som dansk landstræner i testkampen mod Færøerne.

I aften er landsholdet på jagt efter endnu en sejr, når Island er modstanderen i Nations League. I den turnering har Danmark stadig sine første scoringer til gode efter 0-2 og 0-0 i de første to opgør mod Belgien og England i begyndelsen af september. Hvem skal score målene? Og hvem skal foretrækkes i offensiven?

I 4-0-sejren over Færøerne var der fire forskellige danske målscorere: Andreas Skov Olsen, Christian Eriksen, Joakim Mæhle og Andreas Cornelius.

Fokuserer vi på den danske trio helt i front bestod Hjulmands foretrukne i startelleveren mod både Belgien og England af de samme tre spillere: Martin Braithwaite, Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen.

Mod Færøerne var det kun Braithwaite af de tre, der igen var blevet valgt fra start, og i stedet var der blevet fundet plads til to gange Andreas: Cornelius og Skov Olsen.

Særligt sidstnævntes fornemme landsholdsentré foran de 207 fans i Herning har pludselig åbnet op for, at konstellationen Braithwaite - Dolberg - Poulsen også er udfordret til opgøret mod Island.

- En eminent debut med sine udfordringer både højre og venstre om den direkte modstander. Det var lige så opmuntrende som hans rolle i tre af målene. Hans eget, hans assist og straffesparket. En fremtidens fodboldkonfirmand - og fremtiden kan allerede blive i weekenden, slog TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft fast i sin bedømmelse af Skov Olsen, der fik topkarakter og blev fremhævet som en 'perle' ovenpå debuten.

Den her præstation var måden at lægge et pres på sin træner

Landstræner Kasper Hjulmand om Andreas Skov Olsen

Parma-angriberen Andreas Cornelius forlod fredag den danske landsholdstrup før kampene mod Island og England.

- Efter en flot halvleg og mål i landskampen mod Færøerne onsdag er der desværre opstået mindre problemer med hans tidligere skade, og derfor rejser han hjem til Italien, skrev DBU på Twitter.

Derfor er der reelt syv spillere, der kæmper om de tre pladser i forreste geled.

Tryk på billederne herunder for at læse mere om hver enkelt landsholdsspillers kvaliteter og form i denne sæson.

Danmark mod Island
Kamp om angrebspositionerne

DEN FORETRUKNE TREKLØVER:

  • Poulsen - Dolberg - Braithwaite

Det er altid interessant, hvem Danmarks nye landstræner satser på i sin offensiv i sin første kamp i spidsen for nationalmandskabet. Mod Belgien valgte Kasper Hjulmand at bringe Martin Braithwaite, Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen, og angrebstrioen fik genvalg få dage senere mod England. Der var tillid og til dels tilfredshed, især med presspillet - men ingen mål.

Braithwaite er den eneste af angriberne, der er blevet valgt til startopstillingen i alle Hjulmands kampe som landstræner, da FC Barcelonas nye 9'er også spillede fra start mod Færøerne, hvor Dolberg var bænket hele opgøret, mens Poulsen afløste kampens spiller Andreas Skov Olsen med en halv time tilbage.

Det taler for et genvalg af den foretrukne trio, at samarbejdet er mere indarbejdet mellem de tre efter at have været på banen samtidig i 148 minutters Hjulmand-fodbold i de første to kampe. Derudover har denne konstellation tyngde med en samlet buket af 107 A-landskampe.

ALTERNATIVET MED MÅL OG MULIGT MOMENTUM:

  • Skov Olsen

Den umiddelbart største kandidat til rokke ved den foretrukne fronttrio er Andreas Skov Olsen, der var kampens store oplevelse i debuten mod Færøerne. Kasper Hjulmand og Skov Olsen har en fin - og ikke så fjern - fælles fortid fra årene i FC Nordsjælland. Onsdag aften i Herning blev det til succesfuld nutid på landsholdet.

- Jeg kender Andreas godt, og jeg har haft en god følelse efter de sidste kampe, jeg har set ham spille for Bologna, for der han vist det gåpåmod, som han indeholder. Den skulle vi have tændt op under, og det fik vi gjort, sagde Kasper Hjulmand efter kampen, hvor landstræneren indrømmede, at Skov Olsen er i hans overvejelser til startopstillingen til kampene mod Island og England:

- Han har gjort sit for at komme i betragtning, og det er sådan, det skal være. Så må vi se, hvad der sker. Den her præstation var måden at lægge et pres på sin træner. Uanset, hvordan vi vender og drejer det, er der en konkurrence på positionen. Yussuf Poulsen kom ind, og han spiller positionen på en anden måde, hvor man giver mere bredde i spillet. Det er godt at have forskellige typer, alt efter hvad vi har brug for.

Den anden Andreas - Cornelius - var inden fredagens afbud også en af dem, der lurede på en startplads efter en flot første halvleg, hvor det også blev til en scoring, men den mulighed behøver Kasper Hjulmand ikke gruble mere over.

Til gengæld må Hjulmand tænke mange tanker, hvis han tror på, at Andreas Skov Olsen kan bevare bare lidt af sit momentum efter sin kåring som kampens spiller i sin første landskamp.

Den 20-årige kantspiller fra Bologna banker på til en startplads, da han er driblestærk, har en god indlægsfod og bobler af selvtillid. Én ting er dog at vise sig frem mod Færøerne - noget andet er at præstere i de kommende opgaver mod stærkere nationer som Island og England.

Hvis Skov Olsen skal spille, skal det være som højre kant - som i onsdags - hvor han kan trække ind i banen og true med sit rappe venstreben. Lige nu truer han Yussuf Poulsens plads fra start, medmindre Poulsen bliver rykket frem som spydspids i stedet for Kasper Dolberg.

DE USANDSYNLIGE STARTERE:

  • Sisto, Gytkjær og Wind

Det virker usandsynligt, at de sidstankomne offensive esser skal bringes i spil allerede fra starten af kampen mod Island. Pione Sisto er først lige vendt tilbage på det danske landshold, Jonas Wind fik sin debut som indskifter mod Færøerne, og Christian Gytkjær kom ikke spil og var ikke udtaget til den oprindelige trup, men blev først to dage senere efterudtaget til landsholdet.

- Vi tager Gytkjær med for at have lidt ekstra muligheder oppe foran, og specielt set i lyset af at vi spiller tre kampe på syv dage, kan vi fordele minutterne på lidt flere spillere. Gytkjær har tidligere vist sig flot frem på landsholdet, så vi er glade for at have ham med, sagde Kasper Hjulmand i forbindelse med efterudtagelsen.

Pione Sisto har den største chance af de tre for at blive valgt fra start, hvis landstræneren har brug for en mere driblestærk spiller end Martin Braithwaite.

Hvad synes du? Afgiv din stemme på hver spiller herunder ved at anvende pilene op (JA) og ned (NEJ) for at markere, om du mener, at spilleren skal starte inde eller ej i landskampen mod Island søndag aften.

Danmarks mod Island